Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandalul de la Mediu. Respirăm păcură sau particule de azbest
Scandalul de la Mediu. Respirăm păcură sau particule de azbest

Scandalul de la Mediu. Respirăm păcură sau particule de azbest

Ministrul Mediului, Costel Alexe, nu a mai avut încotro şi luni nu s-a mai putut ascunde nici după copacii plantaţi alături de alţi lideri ai partidului lui, nici după subiectul zile, coronavirusul şi a organizat conferinţa de presă promisă, despre poluarea masivă de 1 martie din Bucureşti. A fost însă un subiect pe care l-a expediat rapid, pe modelul: „Altă întrebare”.

„În ceea ce priveşte CET Grozăveşti, pentru că s-a vorbit foarte multe de activitatea CET Grozăveşti în ultima perioadă, a intrat în control pe data de 4 martie, controlul a fost finalizat pe 6, iar comisarii de mediu au aplicat o amendă de 100.000 de lei, pentru că CET nu a anunţat că foloseşte păcură, nu pentru că s-a folosit acest combustibil în exces”,

a spus Costel Alexe, ministrul Mediului. Pomenind deci CET Grozăveşti şi dându-ne nouă dreptate! Pentru că, înaintea lui Costel Alexe, evz.ro dezvăluise cine a fost poluatorul.

Şi am mai spus ceva, care ar trebui să atragă atenţia. Ceea ce şi domnul ministru a ocolit să spună la conferinţa de presă. Poluarea nu a început în noaptea de duminică spre luni, adică de pe 1 martie până pe 2. Ci cu câteva zile înainte, mai exact, la începutul week-end-ului, vineri, 28 februarie.

De ce este important acest amănunt?

Pentru că, dacă în noaptea de duminică spre luni nu s-ar fi ars o cantitate uriaşă, peste 60 de tone de păcură, din cele 280 arse în total şi dacă un fenomen meteorologic mai rar nu ar fi făcut ca aerul să nu se mişte deloc, să împrăştie particulele, nu s-ar fi ştiut nimic despre ce se petrecuse la CET Grozăveşti.

Unsprezece firme închise pentru că poluează

Întâmplarea cu CET-ul ne-a făcut să ne întrebăm dacă nu cumva, în Bucureşti, mai există locuri unde sănătatea oamenilor este pusă în pericol, fără măcar ca ei să ştie.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE