Evenimentul Zilei > International > SCANDAL la palat. Prințul Philip a comis-o din nou. A fost chemat la poliția din Norfolk
SCANDAL la palat. Prințul Philip a comis-o din nou. A fost chemat la poliția din Norfolk

SCANDAL la palat. Prințul Philip a comis-o din nou. A fost chemat la poliția din Norfolk

Prinţul Philip soţul reginei Elisabeta a II-a a fost autorul unui accident rutier care a avut loc joi după-amiază în apropiere de domeniul Sandringham din comitatul Norfolk, unde Philip şi regina petrec o mare parte a sezonului de iarnă. Emma Fairweather, victimă a accidentului a declarat după două zile de la producerea accidentului că nu a primit nici măcar scuze din partea prințului. Femeia şi-a fracturat încheietura de la mâna stângă.

Pasagera din autoturismul Kia implicat joi într-o coliziune cu automobilul Land Rover Freelander condus de prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a, s-a plâns duminică, că nu a primit scuze de la prinţ, potrivit antena3.ro

"Sunt norocoasă să fiu în viaţă şi nici măcar nu mi-a cerut scuze"."A fost un moment atât de traumatizant şi dureros, aş fi aşteptat mai mult de la familia regală", a spus Emma Fairweather
Ea a dezvăluit totuşi că a primit un telefon de la un poliţist pentru a-i trimite un mesaj. Dar, după părerea ei, mesajul pe care l-a trimis nu avea sens. ''Mi-a spus: 'Regina şi Ducele de Edinburgh ar dori să vă transmită salutări'. Aceasta nu este o scuză şi nici măcar o urare de bine''. 

Emma Fairweather, care împlineşte 46 de ani duminică, mamă a doi copii, era pasageră în maşina Kia care a intrat în coliziune cu puternicul Land Rover Freelander pe care îl conducea prinţul Philip. În autoturism se mai aflau un copil de nouă luni pe bancheta din spate, iar la volan o prietenă a sa, care a fost rănită uşor la un genunchi. 

Land Rover-ul s-a răsturnat în urma impactului, survenit în timp ce Philip a ieşit de pe o alee din Sandringham pentru a se angaja pe un drum public. Prinţul nu a fost rănit în acest accident care va face obiectul unei anchete, după cum a anunţat poliţia din Norfolk. 

La două zile după acest eveniment, Philip a trebuit din nou să dea explicaţii poliţiei după ce a fost văzut conducând fără centura de siguranţă. 

Poliţia s-a sesizat după ce ziarele au publicat fotografii făcute sâmbătă care îl arată pe prinţ, în vârstă de 97 de ani, fără centură de siguranţă, la volanul unui nou Land Rover Freelander pe domeniul regal din Sandringham. 

O purtătoare de cuvânt a poliţiei din Norfolk a declarat că poliţia are cunoştinţă de respectivele fotografii şi a precizat că ''au fost date sfaturi corespunzătoare conducătorului auto'', "o reacţie standard pentru acest tip de infracţiune". 

Pe parcursul ultimului deceniu, prinţul britanic a fost văzut la volan în numeroase ocazii, având adeseori lângă el, ca pasageri, şefi de state şi de guverne şi personalităţi internaţionale.