Actuala șefă a ÎCCJ susține că în cazul candidaturii Corinei Corbu, termenul de depunere al acesteia nu a fost respectat. Tarcea a chestionat-o pe candidată pe această temă în cadrul interviului de azi de la CSM.

„Aș dori punctul dumneavoastră de vedere. În procedura de astăzi, respectați procedurile legale? Vă asumați riscul unei vulnerabilizări a Înaltei Curţi, prin faptul că participaţi la o procedură care ar putea ridica probleme de legalitate? (…) Legea spune aşa – judecătorii Înaltei Curți care îndeplinesc condiţiile prevăzute în alin (1) îşi pot depune candidaturile pentru funcțiile de preşedinte, vicepreşedinte ori preşedinte de secţie în termen de 30 de zile de la data la care funcţia de preşedinte, vicepreşedinte sau preşedinte de secţie a devenit vacantă. (…) Nu e vorba de interpretarea textului de lege, pentru că termenele legale sunt fără echivoc”, a fost problema ridicată de Tarcea, al cărei mandat expiră pe 14 septembrie.

„Dacă această procedură este sau nu în afara legii, nu cred că pot eu să mă pronunţ. Este o chestiune de interpretare a textului” a replicat Corbu.

 

Tarcea a fost întreruptă de mai multe ori de şefa CSM, Lia Savonea, care i-a atras atenţia că întrebările trebuie să se refere la planul de management, informează Agerpres.