Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandal mare chiar la finalul anului școlar. Elevi șantajați de directorul școlii?!
Scandal mare chiar la finalul anului școlar. Elevi șantajați de directorul școlii?!

Scandal mare chiar la finalul anului școlar. Elevi șantajați de directorul școlii?!

Un scandal de zile mari a izbucnit la un liceu din Târgu-Jiu. Mai multe elevi au fost „somați” să plătească pentru câteva scaune rupte.

Câțiva elevi de clasa a XII-a au fost amenințați că dacă nu plătesc pagubele provocate nu vor mai putea absolvi. Deși în regulamentul de ordine interioară este specificat că pagubele provocate de elevi trebuie recuperate, Carmen Cosmulescu, directorul instituției susține că elevilor nu le-a fost pusă nicio condiție.

Directorul a ținut să menționeze că în anii de liceu au fost provocate pagube în repetate rânduri de către elevii instituției.

„Acești copii de-a lungul celor 4 ani de zile au realizat repetate distrugeri ale bunurilor din patrimoniul școlii”, a declarat Carmen Cosmulescu, director al colegiului.

Lucian Budulan, fost președinte al Consiliului Județean al Elevilor a spus că „elevii au venit cu cele 4 scaune care lipseau, dar în același timp susțineau că cele 4 scaune ar fi fost într-un amfiteatru și au solicitate conducerii să meargă acolo să constate că există acele scaune care erau și însemnate cu numărul clasei”.

Evenimentul a ajuns imediat în atenția primarului, dar și a autorităților, întrucât unul dintre elevii implicați în scandal a făcut totul public pe o rețea de socializare.

Marcel Romanescu, primar: „Nu este corect și nu este legal ca în momentul de față, elevii dintr-o clasă, pentru că era vorba de o singură clasă să plătească o anumită parte din mobilierul deteriorat”.

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a anunțat că va declanșa o anchetă la Colegiul Național „Spiru Haret” pentru a afla exact cum s-au desfășurat evenimentele.

Dana Constantinescu, purtător de cuvânt al ISJ Gorj, a declarat că odată cu publicarea online a acestui eveniment, autoritățile s-au autosesizat.

„În mod oficial nu ne-a anunțat nimeni, ne-am autosesizat din presă și de pe rețeaua socială pe care o cunoaște toată lumea”, a declarat Dana Constantinescu.

Colegiul Național „Spiru Haret” din Târgu Jiu este una dintre cele mai vechi instituții de învățământ din zona Olteniei, originile sale datând din anul 1832, scrie Digi24.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: