Evenimentul Zilei > Politica > Scandal la alegerile PNL. La Timișoara a venit Poliția. La Iași se duc Orban și Cîțu
Scandal la alegerile PNL. La Timișoara a venit Poliția. La Iași se duc Orban și Cîțu

Scandal la alegerile PNL. La Timișoara a venit Poliția. La Iași se duc Orban și Cîțu

Astăzi, sâmbătă, 3 iulie, este cea mai aglomerată zi la PNL. Vor fi alegeri pentru liderii de judeţ din filialele: Iaşi, Neamţ, Buzău şi Sectorul 6. La Timișoara sunt alegeri pentru noua conducere muncipală.

Încă de dimineață, la Timișoara au existat tensiuni între cele două tabere din PNL local. La intrarea în clădirea Filarmonicii „Banatul” a izbucnit un scandal care s-a potolit doar cu inervenția Poliției.

Punctele de acces în clădire erau blocate de agenții unei firme de pază, contractată de Dănuț Groza, primar în Sânnicolau Mare și secretar general al filialei județene. Acest lucru l-a revoltat pe deputatul Claudiu Chira, care a sunat la Poliție, iar un echipaj de Ordine Publică s-a deplasat la fața locului, scrie site-ul local Press Alert.

Polițiștii n-au avut mare lucru de făcut, dar au calmat spiritele. Au verificat contractul dintre firma de pază și organizatorii evenimentului, și apoi au plecat. 

Accesul membrilor PNL în sală a fost permis de la ora 9.00. Nu se știe ce va urma în cursul zilei, deoarece organizatorii i-au avertizat pe cei de la firma de pază că s-ar putea forța intrarea de către liberalii care nu sunt pe convocator, din alte organizații locale.

Alin Nica, președintele interimar al PNL Timiș, nu a intervenit în niciun fel, ci doar a ascultat cuminte decizia secretarului general în privința măsurilor luate, menționează sursa citată.

Orban și Cîțu, așteptați la Iași

La evenimentul de la Teatrul Național Iași sunt așteptați atât premierul Florin Cîțu, cât și Ludovic Orban, liderul PNL. Cei doi vor candida pentru șefia PNL la nivel național, așa că prezența lor se înscrie în campania electorală pe care o desfășoară, Iașul fiind un județ foarte important de câștigat.

De la ora 14:00, va începe Conferința Județeană de alegeri a PNL Iași. Pentru șefia organizației județene a PNL Iași și-a depus candidatura doar deputatul Alexandru Muraru, președintele interimar al filialei. 

Deputatul Alexandru Muraru a arătat deja în ce constă programul său pentru șefia organizației PNL Iași. Sunt deja voci din partid care îl acuză pe Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, că a tras sforile ca deputatul Muraru să nu aibă contracandidat. Tot Tătaru este acuzat că a făcut jocurile la PNL Vaslui.

Luptă strânsă la Neamț și, duminică, la Bacău

Cea mai strânsă luptă va fi în judeţul Neamţ, acolo unde îşi dispută şefia Laurenţiu Leoreanu (vicepreşedinte al partidului şi al Camerei Deputaţilor – echipa Orban) şi George Lazăr (prefectul de Neamţ – echipa Cîţu). Deşi Leoreanu e mult mai cunoscut, Lazăr se bucură de sprijinul a numeroşi liberali din administraţia publică, informează presa locală. 

Duminică, sunt alegerile liberale pentru judeţul Bacău. Sprijinit de tabăra Cîţu este senatorul Daniel Fenechiu, în timp ce echipa Orban îl susţine pe deputatul Mircea Fechet. 

Alegerile şefilor de organizaţii judeţene vor fi încheiate pe 10 august, moment în care va fi tranşată situaţia filialei PNL Diaspora, acolo unde este un singur candidat, Viorel Badea (echipa Orban), preşedinte al Comisiei de cultură din Senat.