Evenimentul Zilei > Politica > Orban, serie de atacuri verbale asupra lui Cîțu: „Nimeni nu tranşează niciun congres”
Orban, serie de atacuri verbale asupra lui Cîțu: „Nimeni nu tranşează niciun congres”

Orban, serie de atacuri verbale asupra lui Cîțu: „Nimeni nu tranşează niciun congres”

Contrele între președintele PNL, Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu se întețesc. „Eu nu am tranșat congresul. Eu adun, eu comunic, eu construiesc”, este replica dată de Ludovic Orban lui Florin Cîțu, care, la moțiunea de cenzură, a spus că a „tranșat alegerile din PNL”.

„Eu nu am tranşat congresul. Eu de regulă nu tranşez. Eu adun, susţin, promovez, comunic, ajut, construiesc. Nimeni nu tranşează niciun congres, nimeni nu tranşează nicio conferinţă de alegeri. Singurii care aveţi dreptul să decideţi şi să decideţi exact cum consideraţi dumneavoastră că este bine pentru PNL sunteţi dumneavoastră, membrii PNL, cei care duceţi toate bătăliile electorale, cei care luptaţi pentru promovarea mesajului şi cei care sunteţi parte la toate victoriile”, a spus Orban la Conferinţa de alegeri interne din cadrul Organizaţiei PNL Sector 5.

Liderul liberal a spus că „a preluat partidul într-un moment dificil, după o înfrângere electorală şi într-o perioadă în care foarte mulţi membri ai PNL de multe ori nu spuneau cu toată încrederea că sunt membri ai PNL”.

 

„Astăzi, fiecare membru al PNL poate să fie mândru de tot ce a realizat PNL în aceşti patru ani, de toate victoriile pe care le-a realizat, de toate eforturile pe care le-a făcut pentru a scoate România de pe direcţia greşită, pentru a alunga PSD de la guvernare, pentru a bate PSD în aproape toate alegerile şi mai ales pentru faptul că am avut capacitatea să devenim principalul partid de guvernământ, cel care în următorii patru ani va arăta cu adevărat ce înseamnă dezvoltarea României”, a mai declarat Orban.

El spune că imediat după alegerile interne, PNL trebuie să se pregătească, susţinând că în Sectorul 5 alegerile locale vor avea loc mai repede de 2024, considerând probabil că actualul primar, Cristian Popescu Piedone, va fi condamnat în Dosarul Colectiv.

„Imediat după aceste alegeri, noi trebuie să ne pregătim de alegeri. În Sectorul 5 nu vor fi alegeri, după părerea mea, în 2024, ci vor fi alegeri mai repede. Imediat trebuie să analizăm, să facem toate studiile, toate cercetările să desemnăm cel mai bun potenţial candidat şi să începem campania electorală. O conjunctură cum am avut (…) va fi foarte greu de regăsit în perioada care va urma. Nu vreau să comentez nimic acum pe această temă, dar vă spun că dacă ne organizăm bine, dacă identificăm candidatul potrivit, dacă începem campania şi arătăm locuitorilor Sectorului 5 că au şi ei şansa să trăiască o viaţă adevărată, o viaţă în civilizaţie, respect din partea autorităţilor, o viaţă în care să beneficieze de cele mai bune servicii şi să aibă o calitate crescută a vieţii putem câştiga Primăria Sectorului 5″, a spus Orban, potrivit Agerpres.

Ludovic Orban a anunţat că îl susţine pe Dan Meran la şefia PNL Sector 5. La conducerea acestei filiale candidează şi actualul lider, Cristian Băcanu.

Cîțu „a tranșat alegerile din PNL”

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat marţi, în cadrul dezbaterilor de la moţiunea de cenzură depusă de PSD, că social-democraţii îl consideră „cel mai mare inamic”, adăugând că a „tranşat alegerile din PNL” şi că aceştia nu vor scăpa de el.

„Toţi românii trebuie să ştie că niciodată nu voi face compromisuri, dar mai ales când vine vorba de PSD. Ştiţi deja ce fel de politician sunt. Şi ştiţi că niciodată, dar niciodată nu aş susţine, nici măcar în glumă, să dau jos propriul guvern ca apoi să fac guvernare cu PSD. Am intrat în politică fiind liberal convins şi voi respecta până la capăt principiile şi valorile liberale. Domnilor de la PSD, degeaba speraţi! Vă minţiţi singuri! După 25 septembrie va fi şi mai rău pentru dumneavoastră. Am tranşat alegerile din PNL, de cine vă e cel mai frică nu scăpaţi”, a afirmat Cîţu în plenul reunit al celor două Camere.