Evenimentul Zilei > Politica > SCANDAL între deputații PNL. Ce-i REPROȘEAZĂ Voicu lui Raețchi
SCANDAL între deputații PNL. Ce-i REPROȘEAZĂ Voicu lui Raețchi

SCANDAL între deputații PNL. Ce-i REPROȘEAZĂ Voicu lui Raețchi

Deputatul PNL Mihai Voicu a criticat inițiativa colegului său Ovidiu Raețchi care i-a invitat în partid tinerii care au ieșit la proteste. El îi reproșează că îi desconsideră tineretul liberal și că aceasta este o soluție pierdantă ca și folosirea lui Dacian Cioloș în campanie.

"Am multe de spus despre Partidul Național Liberal. Voi spune multe, pentru că am acest drept. Sunt membru al acestui partid din 7 ianuarie 1990 fără întrerupere și îmi pasă.
Astăzi însă mă voi referi doar la soluțiile miraculoase din "afară".
S-a făcut apel la soluția miraculoasă Dacian Cioloș și acesta și – a bătut joc de noi în campania electorală.
Am căutat obsesiv "oameni noi" pe listele parlamentare, dar prin "noi" am înțeles din afara partidului, prieteni de familie sau orice alt criteriu, ignorând resursele propriului partid, munca și expertiza unor oameni care au muncit pentru șefi și șefuleți care s-au considerat eterni și au tratat listele parlamentare ca pe o listă de invitați la nuntă.
Aflăm acum că trebuie să promovăm în partid "tinerii din stradă". Dar tinerii din partid când pot fi promovați? Sau nu ne putem uita la ei de la înălțimea locului de deputat căpătat pe criterii democratico-impuse?
Abia aștept ca toți teoreticienii înnoirii civico-cioloşiste să se confrunte cu membrii simpli, lipitorii de afișe de la tineretul pe care îl ignoră, la alegerile din partid. Pentru că atunci nimeni nu-i va mai putea pune pe ochi frumoși pe vreo listă", a scris Voicu pe contul personal de Facebook. 

Inițiativa lui Ovidiu Raețchi a provocat un val de reacții și pe pagina sa de Facebook. Vezi detalii AICI

"Marea şansă pentru revigorarea PNL este capacitatea de a aduce alături de noi tinerii implicaţi civic în aceste zile. Inclusiv asumându-ne erorile din trecut. PNL este marele partid al dreptei. Rezistenţa societăţii civile în aceste zile împotriva dorinţei PSD de a destructura sistemul de justiţie este excepţională. Fără această rezistenţă – şi fără eforturile preşedintelui Iohannis – statul de drept ar fi fost deja grav afectat. Aflat într-un moment decisiv de reformă internă, dispus să îşi asume erorile trecutului, Partidul Naţional Liberal are – în viziunea mea – datoria de a invita tinerii care se implică civic în aceste zile să i se alăture pentru a pune umărul la renaşterea acestui mare partid al dreptei. Ei sunt bineveniţi în PNL. Numai oameni ca ei pot schimba în mod profund partidul", a fost mesajul transmis de Raeţchi ieri pe rețeaua de socializare. 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: