Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandal într-o comună din Vaslui. Polițiști anchetați pentru amenințări cu moartea
Scandal într-o comună din Vaslui. Polițiști anchetați pentru amenințări cu moartea

Scandal într-o comună din Vaslui. Polițiști anchetați pentru amenințări cu moartea

Polițiști acuzați de amenințare cu moartea de un bărbat și fiica acestuia, după ce au făcut scandal într-un magazin dintr-o localitate vasluiană.

Doi polițiști din Vaslui sunt anchetați într-un dosar penal. Ei au amenințat cu moartea două persoane, un bărbat și o femeie, fiica acestuia. Cei doi i-au acuzat pet rei agenți ai unui post de poliție dintr-o localitate vasluiană – Voinești că s-au purtat abuziv şi că i-au amenințat chiar cu moartea.

Incidentul s-a petrecut duminică seara, în comuna Voinești, cu prilejul unei acțiuni de verificare a modului în care sunt respectate măsurile de restricție și de prevenire a îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2. Polițiștii au intrat într-un magazin sătesc din localitate, iar proprietarul acestuia le-a cerut să se legitimeze. Totodată, el a solicitat să vadă ordinul prin care aveau dreptul să-i ceară documentele privind activitatea pe care o presta.

Scandal cu polițiști într-o comună din Vaslui

Iritați, polițiștii s-ar fi enervat și l-ar fi amenințat. Localnicul a declarat că aceștia l-ar fi amenințat inclusiv cu moartea. El a spus că unul dintre polițiștii care ar fi trebuit să respecte legea, i-ar fi spus că scoate pistolul și „îi zboară creierii”.

Incidentul a fost relatat, pentru presa locală de fiica bărbatului, Cristina Miron.

„Duminică seara, pe la orele 18.30, un echipaj de poliție a venit la magazinul părinților mei. Au intrat și au solicitat actele pentru control, cu un ton autoritar, chiar răstit, spunând «Haideți, doamnă, mai repede!».

Tatăl meu le-a cerut să să legitimeze și să arate ordinul de serviciu, iar unul dintre polițiști, care s-a recomandat agentul Suciu de la IPJ, a zis «Nu vreau să ți le arăt! Dacă vreau, scot pistolul și îți zbor creierii!». Sunt martori cei care erau pe terasă! Mai mult, i-a zis tatei că, dacă era cu 10 ani mai tânăr, îi punea și cătușele!

Polițistul i-a smuls telefonul din mână

Tata a scos atunci telefonul să filmeze, iar un alt agent, Bogdan Macovei, i l-a smuls din mână și nu a vrut să i-l mai dea. Tata i-a zis că-i bunul lui și nu are voie să-i pună mâna pe telefon și, când a văzut că tata insistă, agentul a izbit telefonul de tejghea.

Tata m-a strigat să vin eu ca să filmez abuzul, iar atunci agentul Suciu de la IPJ, că așa s-a recomandat, a sărit în fața mea și m-a întrebat «Ce faceți aici? Nu aveți voie, că sunteți fără mască!». Eu i-am zis că sunt acasă la părinții mei, că am ieșit din curte după copilul meu de 3 ani, care fugise în drum și am venit repede după el să nu-l calce vreo mașină. Ce era să fac?

Să las copilul în pericol și eu să mă întorc în casă să caut masca? Eram la părinții mei acasă! M-a amenințat cu sancționarea pentru că nu aveam mască!”, a relatat Cristina Miron, conform Vremea nouă.

Polițiștii i-au oprit pe cei doi în trafic

Ulterior, polițiștii au așteptat mai bine de o oră după ce proprietarul magazinului și fiica acestuia au închis și au dat să plece, solicitând să facă verificări la mașina acestora. Oamenii legii le-au dat amendă pentru că din mașina lipsea triunghiul reflectorizant.

Femeia și tatăl său s-au considerat supuși unui abuz de putere și au sesizat autoritățile la numărul de urgență 112. Ei au reclamat că au fost amenințați cu moartea.

Cazul a ajuns la Parchet

Cazul a ajuns în atenția procurorilor de la Parchetul de lângă Judecătoria Bârlad. Aceștia au decis să întocmească dosar penal și să demareze o anchetă în acest caz.

„Cu privire la situația pe care o semnalați, Compartimentul Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui este abilitat sa comunice următoarele: În ziua de 11 aprilie 2021, ora 20.34, Secția 8 Poliție Rurală Iana a fost sesizată, prin SNUAU 112, cu privire la intervenția unei patrule de ordine publică, la un spațiu comercial din sat/comuna Voinești.

În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul comiterii infracțiunii de purtare abuzivă, sesizarea fiind înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, spre competenta soluționare”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, conform sursei citate.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.