Evenimentul Zilei > Social > Scandal în politică! Un fost ministru, despre cel actual: „E de o stupiditate remarcabilă”
Scandal în politică! Un fost ministru, despre cel actual: „E de o stupiditate remarcabilă”

Scandal în politică! Un fost ministru, despre cel actual: „E de o stupiditate remarcabilă”

Mircea Miclea, fostul ministru al Educaţiei, a criticat dur declarația actualei șefe a învățământului românesc.

După ce Monica Anisie a spus că şi dacă ar primi 6% din PIB, nu ar avea ce face cu banii pe construcția actuală, Miclea a spus că este „de o stupiditate remarcabilă”.

Mircea Miclea, singurul ministru al Educației din România care și-a dat demisia din funcție fiindcă nu a primit 6% din PIB, cât ceruse Guvernului pentru reforma în învățământ, a criticat în termeni duri prestația Monicăi Anisie, actuala deținătoare a portofoliului.

Întrebat de Ovidiu Damian, în cadrul unei emisiuni de la TVR Cluj, cum consideră declarația Monicăi Anisie, conform căreia şi dacă ar primi 6% din PIB finanțare pentru Educație, nu ar avea ce face cu banii pe construcția actuală, Mircea Miclea a răspuns: „De o stupiditate remarcabilă”.

Apoi fostul ministru a adăugat: „Nu mai sunt granturi de cercetare pe baza cărora să se facă o competiție de cercetare de câțiva ani de zile, deci prin urmare, noi degeaba ne uităm la universitățile noastre și vedem că ele sunt necompetitive, dacă nu le dai constant bani, pentru care să competiționeze, deci nu le dai salarii, le dai o sumă de bani pentru care cei mai buni intră într-o competiție și câștigă cel mai bun dintre cei mai buni și fac cercetări pe baza acestor fonduri. Deci noi avem cel mai scăzut procent din PIB pentru cercetare din Europa”.

Fostul ministru al Educației a mai precizat: „Povestea cu Educația la noi este în primul rând aceasta: să știe ce trebuie făcut. Dar nu se face. Aceasta este problema, nu se execută ceea ce trebuie făcut. Nu este o singură cauză sunt mai multe cauze. Unu: guvernul și partidele politice nu sunt dispuse să investească în Educație pentru că Educația nu produce voturi la următorul ciclu electoral.

Orice intervenție semnificativă în Educație și arată roadele doar după cinci ani, deci, practic nu câștigi voturi dacă investește în educație și atunci toate partidele, din ’90 până acum, văzând că educația nu aduce voturi, spuneau în 15 septembrie că este prioritate națională, după care când alocau bugetele…”.

Mircea Miclea a adăugat, apoi: „Domnule, eu mi-am dat demisia în 2005 pentru 3,7%, deci 3,7% din PIB-ul de atunci, dar era 3,7%, acum e 2,7%”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: