Evenimentul Zilei > Politica > SCANDAL în Herăstrău. Polițiștii călare HUIDUIȚI de mulțime după ce au oprit un spectacol de samba | VIDEO
SCANDAL în Herăstrău. Polițiștii călare HUIDUIȚI de mulțime după ce au oprit un spectacol de samba | VIDEO

SCANDAL în Herăstrău. Polițiștii călare HUIDUIȚI de mulțime după ce au oprit un spectacol de samba | VIDEO

Un spectacol improvizat de samba în parcul Herăstrău s-a transformat într-un adevărat scandal, după ce a fost întrerupt de poliţiştii locali. Artiştii nu aveau autorizaţie să cânte. Doi polițiști călare au intrat în mulțimea adunată și au fost huiduiți de mulțime. Un al treilea, care îi luase actul de identitate liderului formației, a fost agresat.

Potrivit HotNews, Mircea Moldovan, liderul Barbarossa Samba Group, urmat de mulțimea care a asistat la incident, s-a dus la o mașină de poliție aflată în apropiere să lămurească situația. Într-un filmuleț postat pe Youtube se poate vedea că cel de al treilea polițist este agresat de oamenii revoltați de acțiunea polițiștilor călare.

„El a venit din spatele meu, mi-a cerut buletinul. Bineînţeles, i l-am dat foarte repede. Mi-a luat buletinul. Din spatele meu au apărut doi cai, printre oameni. Oamenii s-au speriat şi, ca orice om speriat, ce faci? Încerci să reacţionezi”, a povestit Mircea Moldovan, pentru Digi24.

„Dacă nu este nimeni ameninţat, sonor, vizual, nimeni nu este ofesat, nimeni nu face o reclamaţie, cine eşti tu să vii să mă amendezi?”, se întreabă Mircea Moldovan.

Ce spun autoritățile 

„Viaţa sau integritatea vreunui participant nu a fost pusă în pericol. Primul avertisment al poliţistului local nu a fost luat în seamă. Ba mai mult, a fost luat în derâdere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei locale Bucureşti, Răzvan Popa.

Liderul artiştilor a fost amendat cu 500 de lei pentru tulburarea liniştii publice şi pentru organizarea unei adunări publice nedeclarate pe baza unei legi care nu face referire la activitatea culturală.

Ce spune legea

Legea prevede ca adunarile publice – mitinguri, demonstraţii, manifestaţii, competiţii sportive, procesiuni şi altele asemenea se pot organiza numai după declararea prealabilă.

Nu trebuie declarate în prealabil adunările publice al căror scop îl constituie manifestările cultural artistice, sportive, religioase, comemorative.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: