Evenimentul Zilei > Social > SCANDAL DISCRIMINARE. Doi cetăţeni de etnie romă, CÂŞTIG în instanţă: „Suntem florari, chiar nu suntem ultimii oameni…”
SCANDAL DISCRIMINARE. Doi cetăţeni de etnie romă, CÂŞTIG în instanţă: „Suntem florari,  chiar nu suntem ultimii oameni…”

SCANDAL DISCRIMINARE. Doi cetăţeni de etnie romă, CÂŞTIG în instanţă: „Suntem florari, chiar nu suntem ultimii oameni…”

Daune morale pentru Therme Nord București SRL! Mai exact, Curtea de Apel București a decis ca Therme Nord București SRL care deține și operează aquapark-ul cu același nume, și firma de pază DAB Security SRL să plătească daune morale în valoare de 30.000 de lei celor două persoane de etnie romă care ar fi fost discriminate etnic.

Therme va plăti daune morale de câte 5.000 de lei reclamanților, iar DAB Security – daune morale de câte 10.000 de lei acelorași persoane, adică în total 30.000 de lei. Hotărârea instanței nu este definitivă, iar cele două companii au la dispoziție 15 zile pentru a face recurs, potrivit Profit.ro.

Decizia CAB după ce doi cetăţeni de etnie romă

Decizia Curţii de Apel Bucureşti vine după ce, în ianuarie 2016, doi cetățeni de etnie romă au fost dați afară din complexul Therme și umiliți de către angajații firmei de pază.

“Centrul termal din Balotesti am înţeles că este un loc frumos, de relaxare. Am ajuns acolo cu soţul şi cu inca o familie. După ce am parcat am mers la casa sa platim si sa intram. În momentul acela au venit 10 bodyguarzi si ne-au spus sa ne retragem sa stam de vorba. Dânşii ne-au întrebat daca suntem romi. Le-am spus ca traim in Romania si avem trecut in buletin că suntem cetăţeni romani. Noi am vazut ca sunteti romi, iar conducerea nu este de acord ca romii sa beneficieze de serviciile centrului SPA (n. r. le-au spus bodyguarzii).

Am cerut sa vorbim cu un manager, iar ei ne-au spus ca nu avem ce vorbi pentru ca suntem romi iar ei au primit directivă să nu ne lase să intrăm. Am fost prin toata lumea, în Dubai, în Mali, peste tot, pe la hoteluri de 4-5 stele, dar am fost trataţi bine şi respectaţi peste tot. Aici am fost jigniti şi dengrati. Am copii la facultate. Vreau sa îi trimit acolo sa se relaxeze dar imi este teama ca vor fi dati afara. Platim taxe in aceata tara, suntem civilizati. Suntem florari, avem firme de flori, chiar nu suntem ultimii oameni, încât să fim trataţi aşa”, a declarat Doina Niţu, citată de b365.ro.