Evenimentul Zilei > Actualitate > SCANDAL DEVASTATOR pe plajă. Oamenii legii AU FOLOSIT FORŢA pentru a DESPĂRŢI BĂTĂUŞII
SCANDAL DEVASTATOR pe plajă. Oamenii legii AU FOLOSIT FORŢA pentru a DESPĂRŢI BĂTĂUŞII

SCANDAL DEVASTATOR pe plajă. Oamenii legii AU FOLOSIT FORŢA pentru a DESPĂRŢI BĂTĂUŞII

Momente incendiare pe o plajă foarte cunoscută, unde două grupuri de turişti au generat un conflict monstruos.

Totul a pornit după ce un turist a fotografiat o turistă lângă satul Sisco, în insula Corsica. Cea pozată purta costume de baie burkini, specifice femeilor musulmane. Această vestimentaţie a fost interzisă de un judecător de la Cannes, iar decizia a generat numeroase tensiuni în zonă.

Conform dailymail.co.uk, de la acest episod a pornit scandalul între un grup de nord-africani musulmani şi tinerii locali, care au intervenit în apărarea fotografului. La încăierarea de pe plajă au fost folosite securi, harpoane, pietre şi sticle. Un bărbat a fost rănit cu un fel de suliţă, iar o femeie gravidă a fost dusă la spital din cauza rănilor.

La un moment dat, în scandal au intervenit şi rudele tinerilor, care au venit din sat şi au incendiat trei maşini ale musulmanilor. În urma incidentelor, cinci persoane au fost transportate la spital.

Tensiunile dintre francezi şi musulmanii de origine nord-africană s-au accentuat după ce 85 de oameni au fost masacraţi de un şofer jihadist, la Nice, la data de 14 august.

Noile reguli de pe plajele de la Cannes prevăd amenzi de 38 de euro pentru femeile care refuză să se schimbe sau să părăsească plaja în momentul în care sunt surprinse că poartă burkini. Reprezentanţii Ministerului de Interne au îndemnat la calm după evenimentele violente.