Evenimentul Zilei > Social > Un întreg SCANDAL pornit de la DECLARAȚIA 600. Câți oameni au DEPUS-O
Un întreg SCANDAL pornit de la DECLARAȚIA 600. Câți oameni au DEPUS-O

Un întreg SCANDAL pornit de la DECLARAȚIA 600. Câți oameni au DEPUS-O

Deși politicienii au decis să amâne termenul limită de depunere al declarației 600, scandalul e departe de a se fi încheiat, întrucât foarte mulți oameni au fost deja puși pe drumuri.

Încurcăturile produse de această declaraţie 600 sunt departe de a se încheia. Aceasta a fost deja depusă de circa 8400 de români, conform şefei ANAF, Mirela Călugăreanu. Ceea ce inseamna că 4% din cei vizați s-au conformat fiscal. Nici aceştia nu sunt liniştiţi.

Scenariile sunt multiple, iar haosul produs de Ministerul Finanţelor şi ANAF e imens. Primul scenariu ar fi ca D 600 ramane la fel, dar se introduce un mecanism de regularizare.  Cei 8400 care au depus D600 vor putea sa isi recupereze banii dati in plus, in functie de mecanismul pe care cei din Finante il gandesc.

Deocamdata nu e clar cum va functiona acest mecanism, dar se presupune ca la finalul anului se va trage o linie intre datoriile catre Fisc si platile efective, iar daca platile depasesc datoriile, Statul va fi obligat sa iti vireze inapoi sumele achitate in plus. ANAF nu dă însă toţi banii înapoi integral imediat, ci ÎN RATE, timp de 5 ANI de zile, scrie hotnews.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News