Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandal de hărțuire la Primăria Timișoara. Câte ore lucrează, cu adevărat, un bugetar
Scandal de hărțuire la Primăria Timișoara. Câte ore lucrează, cu adevărat, un bugetar

Scandal de hărțuire la Primăria Timișoara. Câte ore lucrează, cu adevărat, un bugetar

O adevărată telenovelă se desfășoară zilele acestea la Primăria Timișoara. E vorba de un serial lung: a început acum aproape un deceniu, iar zilele acestea suspansul a atins cote maxime.

O funcționară a fost chemată în fața Comisiei de Disciplină pe motiv că nu ar fi lucrat decât câteva ore în luna decembrie. Dovada edililor – raportul de monitorizare al IP-ului calculatorului de la biroul femeii și fotografiile transmise de aceasta în interes de serviciu. În replică, femeia susține că e hărțuită de primarul Nicolae Robu și că, ilegal,  i-ar fi fost pus sub urmărire computerul. De ce ar face primarul Nicolae Robu una ca asta? Fiecare din părți are propria variantă. În plus, Evz.ro a descoperit secrete și detalii halucinante care conturează întreaga poveste.

Mirela Toc, funcționara cunoscută pentru faptul că a protestat de una singură în fața Primăriei și că a fost pusă să lucreze într-un birou extrem de mic, este acum cercetată de Comisia de disciplină, în fața căreia a fost trimisă chiar de primarul Nicolae Robu. ”Am o informare venită de la șeful ei care îmi arată că a făcut altceva decât să lucreze. Avea de executat muncă de teren și nu a îndeplinit-o”, a declarat pentru Evz.ro primarul Timișoarei.

Conform sesizării de la Comisia de disciplină, ar fi folosit calculatorul în scop personal timp de aproximativ 52 de ore și 30 de minute, astfel:  42 de ore și 30 de minute a stat pe Facebook, o oră și 30 de minute pe Yahoo mail, 8 minute pe Twitter, 3 pe Instagram, 5 pe  relații.net, 15 pe Epoch-timesRomânia.ro, 8 pe OpiniaTimișoarei.ro, 2 pe Eva.ro, 35 pe Farmec.ro, un minut pe Kudika.ro, 1,5 minute pe Renașterea.ro, 6 pe laclasa.ro și alte 6 pe andreearaicu.ro.

Robu: „A lucrat efectiv doar 2 ore”

”Mirela Adriana Toc nu și-a exercitat atribuțiile de serviciu în cadrul Biroului Salubrizare și a folosit calculatorul în scop personal timp de aproximativ 52 de ore și 30 de minute. Conform fișei de pontaj, Mirela Adriana Toc a avut 10 zile lucrătoare pontate în luna decembrie 2019, astfel cumulând 80 de ore lucrate. Din totalul de 80 de ore, aproximativ 52 ore și 30 minute a desfășurat activități de pe calculatorul de serviciu în scop personal. Adică aprox. 65% din orele lucrate în luna decembrie nu a muncit în interesul PMT și pentru timișoreni.

În toată luna decembrie 2019 a transmis doar 9 poze cu deșeuri abandonate pe domeniul public, în data de 4 decembrie, în intervalul orar 12,01 – 12,56 (…) așadar (…) în toată luna a muncit efectiv aproximativ 2 ore (o oră pe traseu + maxim o oră drum dus/ întors de la sediul primăriei). Restul atribuțiilor din fișa de post nefiind cazul de a fi efectuate în luna decembrie 2019, rezultă că din totalul de 80 de ore a lucrat efectiv doar 2 ore, adică 2,5% din timp”, a calculat primarul Timișoarei în sesizarea disciplinară.

City managerul orașului, Robert Kristoff, a detaliat cum se face raportarea rampelor clandestine de gunoi: ”Raportarea rampelor se face folosind o aplicație prin care se transmit imaginile, apărând automat locul, data și ora la care au fost realizate. În cazul de față, imaginile transmise sunt dintr-o singură zi, fiind realizate într-un scurt interval orar”.

Toc stă singură în birou, dar spune că „oricine putea accesa calculatorul meu”

Mirela Toc se apără și spune că, pe de o parte, a fost monitorizată ilegal, fără să fie notificată în prealabil, iar pe de altă parte susține că nu ea a stat pe internet de la calculatorul său.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE