Luni, 11 februarie 2019, începând cu ora 13:00, avocații din Baroul București vor protesta pe scările Curții de Apel din București. Aceștia sunt nemulțumiți de nivelul și modalitatea de stabilire a onorariilor din oficiu, informează ziare.com

La proteste va fi prezent și prodecanul Baroului București, dl. av. Mihnea Stoica. 

Avocații bucureșteni „vor purta banderole albe pe braț, alăturându-se astfel colegilor din 14 barouri din țara care au anunțat proteste începând cu aceeași dată, până la soluționarea disfuncționalităților din sistemul de asistență juridică”. 

Avocații din Baroul București se vor adună luni, 11 februarie 2019, începând cu ora 13:00, pe scările Curții de Apel București pentru a trage "un semnal de alarmă în legătură cu nivelul și modalitatea de stabilire a onorariilor din oficiu".

La proteste va fi prezent și prodecanul Baroului București, dl. av. Mihnea Stoica, se precizează într-un comunicat remis Ziare.com.

Avocații bucureșteni „vor purta banderole albe pe braț, alăturându-se astfel colegilor din 14 barouri din țară care au anunțat proteste începând cu aceeași dată, până la soluționarea disfuncționalităților din sistemul de asistență juridică", mai arată sursă citată.

Protestul este etapizat astfel:

1. prezentarea avocaților în cauzele respective, purtând o banderolă albă pe braț în perioada 11.02.2019 – 24.02.2019;

2. asigurarea asistenței judiciare exclusiv în cauzele penale în care se discuta măsurile preventive în perioada 25.02.2019 – 10.03.2019;

3. neasigurarea asistenței judiciare, la început câte 30 minute pe zi, timp de o săptămâna, apoi pe termen nelimitat, până la identificarea și aplicarea soluțiilor la problemele de mai sus cu începere din 11.03.2019.

Sursa foto: legalmarketing.ro