Conform cercetărilor lor, limbile franceză, germană și rusă au fost, de asemenea, puternic influențate de cultura chineză. Potrivit Inquirer, afirmația savanților chinezi de la Asociația de Cercetare a Civilizației Mondiale a fost prezentată pentru prima dată la un summit din Beijing în iulie, dar nu a fost discutată pe larg cu mass-media internațională până în prezent.

Savanții chinezi au oferit câteva exemple de influență lingvistică chineză

Zhai Guiyun, vicepreședinte și secretar general al grupului, a declarat pentru Taiwan News că unele cuvinte în limba engleză derivă din mandarină. El a subliniat că „galben” semăna cu „yeluo”, cuvântul mandarin pentru „căderea frunzelor”, în timp ce „inima” seamănă cu „hede”, cuvântul mandarin pentru „miez”…deci se poate spune că engleza este ca un dialect din țara noastră”, a concluzionat Zhai.

Un alt membru al asociației, Zhu Xuanshi a adăugat că Europa nu avea istorie înainte de secolul al XV-lea

„Această lipsă de istorie i-a determinat pe europeni să se simtă rușinați și, la rândul lor, au fabricat poveşti despre vechile civilizații egiptene, grecești și romane”. Potrivit raportului din Taiwan News, el a afirmat că civilizațiile menționate s-au bazat(!) pe istoria Chinei.

Cu toate acestea, afirmațiile savanţilor nu au convins mulți cetățeni chinezi. Utilizatorii platformei de socializare Weibo au numit membrii asociației „Wolf Warrior Scholars”, care face  referire la un film patriotic.

„Mulțumesc”, a spus un utilizator cu mult umor. „Nu mai putem râde de cei care au susținut că Confucius și Genghis Khan sunt coreeni”.