SARE ÎN EXCES într-un aliment DES ÎNTÂLNIT în frigiderele românilor. PROTECȚIA CONSUMATORULUI avertizează

SARE ÎN EXCES într-un aliment DES ÎNTÂLNIT în frigiderele românilor. PROTECȚIA CONSUMATORULUI avertizează

Consumul excesiv de sare este total dăunător organismului, antrenând o lungă listă de afecțiuni. Pe lângă sarea pe care o adăugăm voit în mâncarea zilnică, mai sunt și multe caapcane, unde sarea este bine ascunsă în alimente ultraprocesate.

InfoCons - Asociația pentru Protecția Consumatorilor a organizat un studiu cu privire la conținutul de sare ce se regăsește în produsele tip brânză topită.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

În cadrul studiului, au fost analizate 14 produse comercializate în România. Concluziile nu sunt deloc îmbucurătoare.

 

În condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă un consum mediu de sare de 5g/zi pentru un adult, 100g din produsul cu cel mai mare conținut de sare acoperă 52% din cantitatea zilnică recomandată.

 

Studiul face parte dintr-un proiect de informare asupra produselor comercializate atât pe piața romanească, cât și pe cea europeană si este derulat de InfoCons - Organizație Națională pentru Protecția Consumatorilor (membră cu drepturi depline în cadrul consorțiului I.C.R.T. - International Consumer Research & Testing pentru produse și servicii la standarde europene), pentru ca alegerea cetățeanului consumator să fie facută în cunoștință de cauză. Rezultatele complete ale studiului pot fi regăsite aici: InfoCons (www.infocons.ro)

 

Literatura de specialitate a făcut încă de acum 100 de ani legătura între consumul de sare și hipertensiunea arterială.

 

Mai mult, excesul de sare poate duce la insuficiență cardiacă, afecțiuni ale rinichilor, osteoporoză sau accident vascular cerebral. Așadar, mare grijă la produsele care ascund mari cantități de sare.