Pensionarii săraci au început să facă rând la ghișeele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) OMENIA București. Mulți dintre aceștia se împrumută pentru a-și cumpăra din timp lemne de foc pentru la iarnă.

Deși suntem abia în luna iulie, bătrânii spun că mai bine le cumpără acum pentru că sunt mai ieftine. „După 50 de ani de muncă, pensia mea este de 1.000 de lei. Am rămas singură, iar copiii meu sunt plecați la muncă în străinătate. Mă ajută cu ce pot, dar au și ei familia lor. Mă descurc cum pot, e greu, dar nu am ce face. Jumătate din pensie se duce pe medicamente, iar restul pentru dările casei și mâncare. La Omenia, singura instituție care ne mai ajută pe noi, bătânii, mi-am luat un împrumut pentru lemne”, a declarat Maria Olteanu, în vârstă de 74 de ani.

„Se dau împrumuturi şi de 50 de lei. Împrumuturile se dau pe loc sau a doua zi. Omul vine astăzi, dacă are toate actele necesare în regulă, primeşte împrumutul şi pleacă cu banii. Suntem unici în Uniunea Europeană care să aibă acest sistem. Suntem foarte apreciați de oameni datorită corectitudinii, a dobânzilor foarte mici, dar și a seviciilor sociale. Am înființat 44 de servicii sociale, toate menite să vină în sprijinul persoanelor vârstnice. E dureros când vezi că oamenii iau împrumuturi de câteva sute de lei deoarece nu au cum să se descurce. Te doare sufletul când îi vezi că nu au bani nici de medicamente!”, a declarat Gheorghe Chioaru (foto), președintele CARP Omenia.

De peste 20 de ani, CARP Omenia vine în sprijinul persoanelor vârstnice oferindu-le membrilor asociației zilnic câte două. Distribuirea pâinii se face în zilele de marți, miercuri și vineri, între orele 07.00 – 07.30, la sediul central al asociației, din strada Amurgului nr. 53, iar luni și joi la sucursalele teritoriale.

Pe lângă multe alte avantaje, fiecare membru beneficiază de medic de familie și de specialitate, de reparații încălțăminte, de ochelari de vedere și de tuns la prețuri infime. Acțiunile asociației și munca acestor oameni care își ajută semeni pot fi văzute și pe www. omeniatv.ro