Preşedintele Traian Băsescu, despre Victor Ponta: "Mă mir că nu a pus o poză cum a luat masa cu regele Decebal, după ce a fost la Sarmizegetusa" .
Cezar Preda, vicepreşedinte PDL: "Victor Ponta face politică antiamericană. Crede că e buricul pământului şi din acest motiv se comportă ca atare (…). E un teribilism din ăsta, o fudulie. (…) Pâna la urmă, el nu are un grup de consilieri sănătoşi la cap."
Crin Antonescu, preşedintele PNL : "În 1991, asta este arheologie deja, am început un doctorat. Concepând în 1993 după Hristos ideea că doctoratul nu e o chestiune de palmares, am suspendat acest lucru. Când domnul Mischie a aflat de această decizie a mea, a spus vorbe profetice, şi nu glumesc deloc. Mai întâi, m-a întrebat dacă sunt prost".
Emil Boc, primarul Clujului: "Da, Victor Ponta are dreptate, dosarul Năstase este, în ghilimele, un dosar politic, pentru că toţi turnătorii şi denunţătorii din dosar sunt pesedişti. S-au turnat între ei pesediştii!".
Liviu Dragnea, preşedinte executiv al PSD, întrebat fiind de un jurnalist dacă tensiunile dintre PSD şi PNL seamănă cu certurile dintr-o căsătorie "cum este cazul lui Victor Slav şi Bianca Drăguşanu": "Problema-i cine-i Bianca".
Marian Vanghelie, despre condamnarea lui Adrian Năstase: "E dezastruos ce se întâmplă! Cred că a adus şi el nişte servicii destul de mari acestei ţări. (…) Eu cred că în clipa de faţă creăm un precedent foarte periculos". (Carmen Vintilă)