Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > ȘANTAJUL LUI TUDOSE A FUNCȚIONAT! Ce-l așteaptă pe Liviu Dragnea
ȘANTAJUL LUI TUDOSE A FUNCȚIONAT! Ce-l așteaptă pe Liviu Dragnea

ȘANTAJUL LUI TUDOSE A FUNCȚIONAT! Ce-l așteaptă pe Liviu Dragnea

Mihai Tudose are toate calitățile pentru a fi omul Sistemului. Ca să încep cu un mic moment artistic am putea relua replicile din „B.D. la munte și la mare”. „Cine vă recomandă? Cine să mă recomande? Vocea și talentul meu...” Cam astea au fost recomandările de care a beneficiat Mihai Tudose în viața și activitatea lui.

Dintr-un ilustru parlamentar, necunoscut timp de 4 mandate, cu un mic ajutor de la Florian Coldea & Co, a devenit ministrul Industriilor într-una din guvernările Ponta. Nu faceți ochii mari, am mai scris asta acum ceva timp, iar sursa care mi-a confirmat informația este greu de contrazis.

De altfel, nu prea avea cum să ajungă mai mult de parlamentar de Brăila dacă Sistemul nu-l ajuta! Nu vorbește o boabă de engleză, în schimb spune o mulțime de bancuri și nu-i sunt străine niciuna din placerile vieții. Așa că CV i-a fost împănat temeinic (încă din 2006) cu diverse cursuri cu profil de informații, cu un doctorat pe științe militare și siguranță națională, plus un post de conferențiar la Academia SRI. Nu mai insist pe pregătirea sa paramilitară pentru că este evident că avem de-a face cu un exemplu clasic de experiment de laborator al serviciilor secrete. Care însă a reușit!

Ultimul scandal legat de remanierea guvernului și de schimbarea a 4-5 miniștri din garnitura fidelilor lui Dragnea, în special Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, este un clasic atac la resurse. Declanșat pe nepusă masă de premierul Tudose, la una din televiziunile apropiate de PSD, l-a luat prin suprindere pe Liviu Dragnea. Înțelegând că nu a mai are altceva de făcut decât să gestioneze situația în zona disciplinei de partid, a acceptat că a pierdut prima repriză. Numai că a reușit să-l izoleze pe Mihai Tudose în interiorul PSD destul de rapid, și astfel a câștigat a doua repriză, după cum remarca un fost premier.

Mihai Tudose l-a forțat pe Liviu Dragnea să accepte schimbarea oamenilor săi, sub amenințarea demisiei, iar Liviu Dragnea l-a forțat pe Mihai Tudose să accepte în guvern tot oamenii apropiați lui. Visul secret al premierului de a pune mâna pe robinetele de bani de la Palatul Victoria nu s-a realizat. Deocamdată…

Scorul este însă de 1-1, nu a câștigat deocamdată nimeni meciul. Urmează prelungirile, iar acolo va fi interesant de urmărit reacția președintelui Klaus Iohannis. Va accepta nominalizarile făcute de PSD? Eu cred că da. Are tot interesul să-i vadă pe pesediști spărgându-și capetele, vrea să-i lase să guverneze, pentru că numai așa își pot eroda capitalul de popularitate. Poate va cere să fie înlocuit Paul Stănescu, așa, de dragul jocului…

Ce va face Mihai Tudose? Ce știe, iar aici consilierul său Felix Rache va juca un rol important. Apropo de vocea și talentul acestuia din urmă. Nu cred că este rudă cu soacra lui Mircea Geoană, dar știu că Margareta Costea îl socotea ca fiind unul din elevii ei.

De altfel, prin 2005, Felix Rache făcea sondaje printr-o fundație-fantomă ATLE împotriva lui Adrian Nastase și pentru Mircea Geoana și funcționa pe post de „înaintaș?” în strângerea de fonduri. A stat lipit ca marca de scrisoare de Mircea Geoana, până la un punct. S-a asociat în permanență cu cine a trebuit, a fost promovat de cine a trebuit, dar nu intru deocamdată în amănunte. E mult de scris.

Mult mai simplu spus, Felix Rache, consilierul premierului, face parte din aceeași familie de cuvinte ca și Mihai Tudose. Fără doctorat și cursuri. Doar cu firme și fundații, acolo unde este nevoie de un om de încredere. Din câte am auzit, zilele astea, se pune la cale o Fundație dedicată Centenarului, în afara structurilor guvernamentale, prin care să se adune bani privați care să se distribuie în beneficiul lui Mihai Tudose. Tipic românesc!

Pâna în acest moment șantajul lui Mihai Tudose a funcționat. Este clar că nu mai poate exista o relație de iubire cu Liviu Dragnea, așa că din acest moment fiecare pas greșit pe care-l va face Dragnea se va contabiliza printre reușitele lui Tudose. Ce mai poate face Liviu Dragnea? Să meargă înainte. Pentru că în spate, drumul e blocat! 

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: