Potrivit unui articol publicat de Evenimentul Zilei în aprilie 2014, presa a relatat că mai multe personalități publice l-ar fi reclamat pentru șantaj pe Dumitrașcu, „investigator OTV” și președinte al unei televiziuni online. Deputatul PDL Stelian Fuia povestește că Dumitrașcu ar fi venit la el în campania pentru alegerile locale și i-ar fi spus că are comandă „să-l lovească”, dar că ar putea „întoarce armele”. Povestea deputatului șantajat a fost prezentată, în amănunt, de ziarul Ring: „Mi-a scris o sumă pe hârtie (100.000 de euro – n.r.) și eu am zis că banii ăștia nu-i dau. Apoi a făcut o serie de emisiuni împotriva mea”, a povestit, pentru Ring, deputatul Fuia.

La întrebările Ring referitoare la aceste acuzații, Dumitrașcu a răspuns sec: „Ați greșit destinatarul”. Aceeași publicație a relatat că Dumitrașcu ar fi făcut presiuni și asupra lui Cristian Poteraș, primarul de atunci al sectorului 6, dar că acesta nu ar fi cedat și i-ar fi reclamat la CNA, pentru calomnie, pe Dumitrașcu și pe OTV. Eduard Dumitrașcu nu a putut fi contactat pentru a-și spune punctul de vedere

Liderul PP-DD Buzău a devenit cu adevărat celebru în 2012, atunci când a „propus” lungirea perioadei de revoluție a Pământului în jurul Soarelui. În 2012, el a împărțit alegătorilor din Colegiul 6 pentru Camera Deputaților de la Buzău o serie de calendare în care a lungit anul la 372 de zile, cu toate lunile anului lungi de 31 de zile, inclusiv februarie. Mai mult, toate lunile anului de pe calendarul în care Dumitrașcu se prezenta drept „Justițiarul tău în Parlamentul României” încep într-o zi de marți.