Evenimentul Zilei > EVZ Play > Șantaj pe social-media. Imagini compromițătoare
Șantaj pe social-media. Imagini compromițătoare

Șantaj pe social-media. Imagini compromițătoare

O femeie a fost șantajată cu imagini compromițătoare făcute cu telefonul mobil, contra unei importante sume de bani.

Un tânăr de 24 de ani a fost arestat, duminică, de polițiștii din Drobeta Turnu Severin, fiind acuzat de șantaj. Potrivit poliției, tânărul (din comuna Hinova), a amenințat o femeie că va publica pe rețelele de socializare imagini compromițătoare cu aceasta, cerându-i sume de bani pentru a nu le publica.

În total, bărbatul a primit suma de 1800 de euro. A fost prins, în cele din urmă, în flagrant. Potrivit unui comunicat al poliției din Mehedinți, scrie Gazeta de Sud.

„Poliția Drobeta Turnu Severin a fost sesizată cu privire la faptul că o femeie de 30 de ani din localitatea Gârla Mare este victima unui șantaj. În urma verificărilor efectuate sub coordonarea procurorului de caz, polițiștii au prins în flagrant, într-un local public de pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, un tânăr de 24 de ani din localitatea Hinova, în timp ce primea 200 de euro de la o rudă a victimei. Banii erau daţi în schimbul unor imagini compromițătoare pe care acesta le deținea pe telefonul mobil. Din probatoriul administrat s-a stabilit că, începând cu anul 2019 și până în prezent, bărbatul i-a solicitat femeii diferite sume de bani pentru a nu publica pozele pe reţelele de socializare. În total, suspectul a obţinut 1.800 de euro de la aceasta“, au informat reprezentanții IPJ Mehedinți.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore. El va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin.

„Ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată, se pedepsește cu închisoarea de la unu la cinci ani”, potrivit Codului Penal. „Dacă fapta a fost comisă în scopul dobândirii în mod injust al unui folos patrimonial, pedeapsa este închisoarea de la doi la şapte ani”.

 

Foto: gds.ro