Sanatoriul Techirghiol, primul centru din România care își prezintă condițiile de carantinare

Sanatoriul Techirghiol, primul centru din România care își prezintă condițiile de carantinare

O nouă aeronavă cu aproape 190 de repatriați, din Roma, Italia, a aterizat pe aeroportul la Mihail Kogălniceanu, Constanța, o parte dintre pasagerii urmând să stea în carantină, pentru următoarele două săptămâni, la Sanatoriul Techirghiol. Ceilalți 100 sunt duși la Tulcea. Cel mai cunoscut stabiliment balnear din România s-a transformat într-un centru de carantinare, găzduind până acum aproape 400 de cetățeni români.

Conducerea Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol nu a avut nicio reținere în a primi repatriații care, pentru a ajunge acasă, sunt obligați să treacă printr -o perioadă de carantină de 14 zile. Ca urmare a instituirii stării de urgență pe teritoriul României și a Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța din data de 20 martie, Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol a fost desemnat spațiu de carantinare instituționalizată pentru persoanele repatriate din zonele cu risc ridicat de infectare cu virusul COVID-19.

     

”În noaptea de luni spre marți, la ora 1.00, au fost primite în găzduire primele 109 persoane sosite din Italia, cărora li s-au alăturat alte 178 de persoane în seara de marți. O altă aeronavă a aterizat miercuri seară pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, o parte dintre pasageri fiind aduși tot la noi”, spune Roxana Almășan, managerul Sanatoriului Techirghiol. Sunt oameni din toate colțurile țării, de toate vârstele, chiar și două femei gravide. Angajații sanatoriului sunt cei care au grijă de repatriați ca și cum le-ar fi pacienți.

Ne puteți urmări și pe Google News

       

 

Colectivul sanatoriului muncește non stop astfel încât persoanele carantinate să beneficieze de cele mai bune condiții pentru a putea depăși această perioadă, cu o grijă specială pentru sănătatea personalului propriu. În această perioadă se păstrează, în permanență, legătura cu un medic infecționist și un medic epidemiolog ce au ajutat la stabilirea celor mai bune circuite pentru diminuarea riscului de infecție.