Salvini a devenit inamicul public numărul 1. ONU îi cere socoteală, Biserica Catolică pare că vrea să-l „excomunice”

Salvini a devenit inamicul public numărul 1. ONU îi cere socoteală, Biserica Catolică pare că vrea să-l „excomunice”

De când și-a asumat rolul de conducător al populiștilor europeni, ministrul Italian de Interne Matteo Salvini a devenit ținta predilectă a atacurilor.

Parcă s-ar fi dat ordin tuturor unităților progresiste din întreaga lume să pună tunurile pe energicul președinte al Ligii. E drept, Matteo Salvini mai are și alte „păcate” trecute pe răbojul elitelor globaliste - a blocat aproape de tot imigrația din Marea Mediterană și este extrem de popular, nu numai în rândul italienilor, ci în toată Europa!

Noua serie de atacuri la adresa lui Salvini a debutat cu artileria grea. Biroul Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați a trimis, la sfârșitul săptămânii trecute, un mesaj autorităților italiene, în care apreciază că decretul privind siguranța redactat de Salvini e „în contradicție cu legile internaționale privind refugiații și drepturile omului”.

La rândul său, președintele progresist Sergio Mattarela a trimis premierului Conte o scrisoare în care a avertizat că Italia are "obligații de stat constituționale și internaționale".

Ne puteți urmări și pe Google News

După pregătirea de artilerie, au urmat faptele. Coincidență sau nu, au reînceput „salvările” în Mediterana. O navă închiriată de ONG-ul german Sea-Watch, cu 47 de migranţi la bord, a staţionat în apropierea insulei italiene Lampedusa, la sud de Sicilia, fără a fi autorizată să intre în port. Salvini a avertizat că nu va autoriza în niciun caz intrarea navei.

Cu toate astea, cei patruzeci și șapte de migranți au fost debarcați duminică seară, după ce. prin ordin judecătoresc. nava a fost pusă sub sechestru. Pentru Salvini, precedentul debarcării de noi imigranți de pe navele ONG-urilor este "un semn periculos", deoarece "dacă traficanții văd că merge, imediat dau drumul bărcilor cu femei și copii. (...) Oricine facilitează debarcarea imigranților ilegali va trebui să facă față legii".

Noua sfidare a Sea-Watch a declanșat un imens scandal în Italia, care ar putea duce chiar la dezintegrarea coaliției de guvernământ. Și chiar n-ar fi o surpriză, dacă ne gândim la recentele evoluții din Austria. Dincolo de scandalul Sea Watch, cel mai delirant atac la adresa lui Salvini vine din partea Bisericii Catolice.

După ce liderul Ligii a arătat un rozariu susținătorilor săi în marea manifestație care a marcat lansarea alianței populiste, ba a mai și dat citate din faimosul discurs ținut de Papa Benedict al XVI-lea la Universitatea din Regensburg în 2006 (în care fostul papă vorbea despre problemele dintre islam și creștinătate), ziarele catolice au trecut la atac.

Famiglia Cristiana a scris: "Ieri după amiază, un alt exemplu de instrumentalizare a religiei a avut loc la Milano pentru a justifica încălcarea sistematică de către țara noastră a drepturilor omului. (...) În timp ce liderul Ligii arăta Evanghelia, o altă navă încărcată cu vieți omenești a fost respinsă și Națiunile Unite ne-au condamnat pentru decretul de securitate".

La rândul său, directorul Civiltà Cattolica, Antonio Spadaro, a continuat atacul pe Facebook: "Rozariile și crucifixele sunt folosite ca semne de valoare politică, dar într-o manieră inversă față de trecut: dacă înainte am dat lui Dumnezeu ceea ce ar fi fost bine să rămână în mâinile lui Cezar, acum este Cezar care folosește ceea ce aparține lui Dumnezeu".

Poziția semi-oficială a Vaticanului a fost transmisă de celebrul cardinal Pietro Parolin, mâna dreaptă a Suveranului Pontif, dar și omul de legătură al papei cu Grupul Bilderberg (la a cărui ultimă reuniune Oarolin a participat, de altfel). "Cred că politica partizană împarte, dar Dumnezeu este deasupra tuturor", a spus cardinalul, lansând un avertisment: "invocarea lui Dumnezeu pentru sine este întotdeauna foarte periculoasă".

Acestea sunt faptele, care vorbesc de la sine. Eu o să vă cer îngăduința de a face numai două scurte comentarii. În ce privește salvările din Mediterana, cred că puștiul minune care conduce lista propusă de Marine Le Pen pentru Parlamentul European are mare dreptate când spune că dreptul mării impune vaselor care salvează oameni să îi ducă în cel mai apropiat port sigur.

Asta înseamnă, potrivit aceluiași Jordan Bardella, că imigranții n-ar trebui debarcați în Europa, ci în porturile africane din țări sigure ca Algeria, Maroc sau Tunisia. Cât privește atacul Bisericii Catolice la adresa lui Salvini, aici lucrurile sunt mult mai perverse. Dar, de ce ne-am mai mira?

Sub Pontificatul progresist al Papei Francisc ateii, musulmanii și minoritățile sexuale se bucură de mult mai multă prețuire decât puținii credincioși care au mai rămas în Occident.