Evenimentul Zilei > Social > Salon stradal de cărţi, în amintirea lui Eminescu
Salon stradal de cărţi, în amintirea lui Eminescu

Salon stradal de cărţi, în amintirea lui Eminescu

Un salon stradal al cărţii de poezie va fi amenajat în faţa Bisericii Uspenia din Centrul istoric al municipiului Botoşani, cu prilejul împlinirii a 126 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu.

Organizatorii „Zilelor Eminescu” au decis ca o parte din manifestările din acest an să aibă loc în faţa bisericii în care a fost botezat marele poet.
„Poeţi români la Eminescu acasă”, care se va derula sâmbătă seară, începând cu ora 21.00, cuprinde, alături de „Salonul stradal al cărţii de poezie” şi un recital al poeţilor invitaţi, dar şi lansări de cărţi, prezentări de reviste, sesiune de autografe, informează www.agerpres.ro.

Tot sâmbătă, începând cu ora 10.15, va avea loc o slujbă de pomenire la Biserica Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril din Ipoteşti, iar de la ora 11.00, la Memorialul Ipoteşti, va avea loc decernarea Premiului pentru traducerea şi promovarea operei eminesciene, dar şi decernarea premiilor Concursului Naţional de Poezie şi Interpretare Critică a Operei Eminesciene „Porni Luceafărul…”, ediţia a XXXIV-a.
De asemenea, de la ora 14.00, la Ipoteşti va avea loc decernarea premiilor Festivalului Naţional de Poezie şi Proză Mihai Eminescu, ediţia a V-a, organizat de Asociaţia Judeţeană a Profesorilor de Limba şi Literatura Română Botoşani.