Salariații pot beneficia de abonamente la sală în valoare de 400 de euro pe an. Legea a fost promulgată

Salariații pot beneficia de abonamente la sală în valoare de 400 de euro pe an. Legea a fost promulgatăSursa foto: Dreamstime.com

Legea care prevede că firmele vor putea deconta abonamentele pentru sport acordate angajaților a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Sumele sunt scutite de impozit.

Legea prin care toți salariații din România vor putea beneficia de abonamente pentru practicarea sportului plătite de angajator a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Valoarea acestora este maxim 400 de euro pe an pentru fiecare angajat. Aceste sume vor fi înregistrate în contabilitate ca și cheltuieli și nu vor fi impozitate.

Încurajează mișcarea

Legea a fost inițiată de parlamentarul PSD, Alfred Simonis, și mai mulți parlamentari USR, printre care Claudiu Năsui, Dan Barna, Anca Dragu. „Legea adoptată pe care am co-iniţiat-o, introduce, după modelul deducerilor pentru Pilonul III şi pentru asigurările de sănătate, o nouă deducere: pentru sălile de sport şi alte facilităţi sportive. Legea are drept scop ca românii să poată merge să facă sport şi mişcare, să aibă un stil de viaţă mai sănătos“, a declarat Claudiu Năsui, deputat USR.

Mai exact toți salariații care merg la sală, la un bazin de înot, închiriază un teren de tenis sau practică un sport de echipă, în cadrul unui club de amatori pot beneficia de această lege. Angajatorul le va putea plăti abonamentul. Legea se aplică și în cazul anumitor proceduri de recuperare medicală care includ activități sportive care nu sunt gratuite.

Potrivit ultimului raport al Comisiei Europene din 2021, speranța de viață în România rămâne printre cele mai scăzute din UE, cu aproape șase ani sub media europeamă. Aproape jumătate din totalul deceselor din România pot fi atribuite factorilor de risc comportamentali care includ sedentarismul, alimentația nesănătoasă sau fumatul.

Cheltuieli deductibile

În cazul acestot abonamente penytru sport, angajatorii nu vor plăti nici impozit și nici contribuții sociale.  „Legea completează Codul fiscal în sensul introducerii în categoria cheltuielilor deductibile a contravalorii abonamentelor pentru utilizarea facilităţilor sportive în vederea practicării sportului şi educaţiei fizice cu scopul de întreţinere, profilactic sau terapeutic“, au mai spus inițiatorii proiectului.

De această facilitate fiscală vor beneficia și persoanele fizice care obțin venituri din activităţi independente. Abonamentele pentru sport vor fi incluse în categoria cheluielilor deductibile.

Ne puteți urmări și pe Google News