Conform Daily Star, Sophie, contesa de Wessex, face voluntariat o dată pe săptămână pentru a ajuta la pregătirea meselor gratuite pentru personalul din sistemul naţional de Sănătate (n.r. – NHS).

Este vorba despre proiectul Mealforce, care presupune hrănirea lucrătorilor din prima linie de luptă cu temutul coronavirus.

Contesa de Wessex a oferit o mână de ajutor unei organizații de caritate care face prânzuri pentru personalul NHS.

Contesa a fost ca un impuls pentru moral cei din jur în timp ce a făcut voluntariat în fiecare săptămână în cadrul Mealforce, în acţiune în spatele căreia se află de milionarul britanic Ian Wace.

Sophie este descrisă drept faţa regală „favorită” a Reginei, pentru că este tot timpul în acţiue şi Elisabeta a II-a o găsește „liniștitoare”.

Contesa de Wessex  are 55 de ani şi este căsătorită cu cel mai tânăr fiu al reginei, Prințul Edward, Conte of Wessex. Sophie a primit recenzii remarcabile pentru munca ei, care contribuie săptâmânal la producerea a 59.000 de meniuri gratuite pentru personalul NHS.

O armată de voluntari lucrează 24 de ore pe zi pentru a pregăti mâncarea personalului din spitalele Londrei, inclusiv Barts, King’s, Epsom și St Helier.

Organizatorii au dezvăluit că Sophie și-a suflecat mânecile pentru a face voluntariat în bucătărie și pentru a se implica în activitatea onorabilă.

Iată ce a declarat pentru Daily Mail: „Sophie a făcut o treabă fabuloasă. S-a imiplicat în tot, în gătit, în pregătiri și în curăţenie. A făcut-o discret, fără fanfară, iar personalul consideră că asta este incredibil.”

„Echipa de aici oferă totul și a fost un adevărat impuls pentru moral acesteia”, a a completat sursa despre imaginile în care Sophie poartă mănuși și o mască medicală în timp ce ajută la pregătirea ambalajelor tartelor de lămâie și zmeură.

Mesele sunt supravegheate de șeful principal Mark Brown, care este un fost bucătar al lui Sir Elton John.

Voluntariatul Contesei de Wessex s-a derulat la o cantină dintr-o selectă zonă a Londrei (n.r. – Chelsea).

Anul trecut, un aghiotant regal a vorbit despre relația Reginei cu Sophie: „Ea este de încredere și s-a bazat pe Regină într-un mod în care nu aș putea spune că s-aaplicat Ducesei de Cambridge sau Ducesei de Cornwall.

Este ca o altă fiică a Majestății Sale, atât de apropiate sunt.”