Evenimentul Zilei > Politica > Sabrina Nedelcu, consilierul județean care i-a făcut PUTORI pe protestatari, “ținută în brațe” de PSD. A fost SANCȚIONATĂ cu.. MUSTRARE
Sabrina Nedelcu, consilierul județean care i-a făcut PUTORI pe protestatari, “ținută în brațe” de PSD. A fost SANCȚIONATĂ  cu.. MUSTRARE

Sabrina Nedelcu, consilierul județean care i-a făcut PUTORI pe protestatari, “ținută în brațe” de PSD. A fost SANCȚIONATĂ cu.. MUSTRARE

Consilierul județean PSD, Nedelcu Sabrina, care la începutul lunii februarie îi jignea pe protestatarii revoltați împotriva Ordonanței 13 care modifica legile anticorupție, făcându-i putori, a fost sancționată de conducerea organizației PSD Constanța cu mustrare. Iar amicul ei, senatorul PSD de Constanța, Liviu Tit Brăiloiu, filmat făcând gesturi obscene și agresând un deputat la ieșirea PSD din parlament, nici măcar nu a fost pus în discuția filialei.

 Ședința CJ Constanța, de astăzi, s-a desfășurat în prezența unor protestatari care au ales astfel să riposteze la jignirile de pe Facebook ale consilierului județean PSD, Sabrina Nedelcu. “Da tare destepţi sunteti sclipitorilor! Şi poate îmi spuneţi şi mie care este munca voastră şi cu ce cotizaţi voi la stat, ăştia care va duceţi de la 09 dimineaţa la proteste? Putorilor!”, a postat ea în data de 2 februarie. Președintele Asociației Baricada Verde, Sorin Belu, a stat lângă tânără, purtând o pancartă pe care a scris,” Atenție! Sabrina, sunt putori în Consiliul Județean”. Iar jurnalistul freelancer Dorian Hapurnea a purtat un tricou inscripționat cu “Sabrina, te salută putorile”.Consilierii județeni PSD i-au făcut obraznici. Consilierii PNL nu s-au băgat.

Sabrina Nedelcu a stat impasibilă, sfidând flashurile aparatelor foto și camerele video. “Scandalul ăsta a plecat de la o declarație privată care nu are nicio legătură cu declarația de partid. Poate nu a fost cea mai inspirată exprimare dar nu îmi place atitudinea asta (a protestatarilor din sală) și nu sunt de acord cu ea. Evident că partidul se delimitează și se dezice de ce am zis, că nu are nicio legătură cu politica și atât”, a declarat pentru EVZ, Sabrina Nedelcu. Iar despre vreo decizia a PSD Constanța în privința ei.. “Nu știu, vorbiți cu conducerea”. Și a ieșit la fumat cu președintele CJ Constanța Horia Țutuianu.

Secretarul executiv al PSD Constanța, Gheorghe Donțu,  a confirmat faptul că mai tânăra lui colegă din Consiliul Județean a fost discutată în ședința Biroului Permanent Județean al partidului care ar fi decis sancționarea ei cu mustrare. Sau vot de blam cu avertisment, nu este sigur.Întrebat dacă liderii județeni au luat vreo măsură și în privința senatorului Liviu Tit Brăiloiu, filmat făcând gesturi obscene și agresând un coleg parlamentar, reacția lui Gheorghe Donțu a fost “Nu, pentru că este senator”. 

Voluntarul Sorin Belu vrea ca Sabrina Nedelcu să își ceară scuze, public, “În acele zile au ieșit în stradă 15 000 de constănțeni, medici, profesori, ingineri și alte categorii, a fost o jignire pentru cetățenii orașului Constanța. Ar trebui să i se ceară demisia, însă PSD o ține în brațe”. A reacționat președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu:"Pe doamna Sabrina Nedelcu nu o ține nimeni în brațe. Eu nu aș merge atât de departe. A făcut o greșeală dar, haideți, să nu condamnăm un om pentru o greșeală pe care a făcut-o o dată-n viață. Cel puțin până acum”.