SABAH: Trăim cel mai dezastruos an de după al Doilea Război Mondial, și noi și lumea

SABAH: Trăim cel mai dezastruos an de după al Doilea Război Mondial, și noi și lumea sursa: arhivă EVZ

Anul 2020, care parcă nu vrea să se mai termine, este foarte diferit de cei dinainte... Și noi, turcii, ne sufocăm din cauza problemelor care sugrumă lumea, începând cu pandemia de coronavirus. În plus, am văzut că Uniunea Europeană și unele țări membre ale acestei organizații consideră Turcia drept un pericol și amenință cu sancțiuni.

Gândiți-vă că dacă plecați urechea la unele dintre aceste țări, Turcia nu există în Mediterana. Dacă va uitați la Macron al Franței sau la autorități din Emiratele Arabe Unite, ei cred că Turcia este cea mai mare amenințare din Orientul Mijlociu. Însă până la urmă, putem da un răspuns acestor prostii, atât în domeniul diplomaţiei cât și din puncte de vedere militar. Adică Turcia nu mai este cea de pe vremuri. Suntem puternici, determinați.

Un an dificil

Turcia își caută forțele pentru a depăși crizele lui 2020. Interdicțiile de a ieși în stradă, transformarea condițiilor fundamentale de trai sunt suficiente pentru a transforma anul 2020 într-unul sumbru. Gândiți-vă că acum copiii noștri nu pot merge la școală. Și această situație nu este valabilă doar în Turcia. În deschiderea sesiunii O Privire Generală Asupra Ajutoarelor Umanitare în 2021, secretarul general ONU, Antonio Guterres, a spus că "Națiunile Unite au nevoie de 35 de miliarde de dolari pentru a răspunde celei mai mari crize umanitare de după cel de al Doilea Război Mondial".

Criză umanitară

Guterres, care susține că 2020 este un an fără asemănare, spune că războaiele, schimbările climatice și pandemia de coronavirus au generat cea mai mare criză umanitară de după cel de al Doilea Război Mondial. "Numărul persoanelor în pericol de foamete a crescut de două ori. Sute de milioane de copii nu merg la școală. Nivelul sărăciei extreme a ajuns la maximul ultimilor 22 de ani".

Ne puteți urmări și pe Google News

Oameni lipsiți de apărare

Secretarul general ONU a continuat arătând că:

"În astfel de vremuri nemaiîntâlnite, trebuie să trecem la acțiune pentru a-i sprijini pe cei aflați în categoriile de risc. Avem nevoie de 35 de miliarde de dolari pentru a furniza ajutoare celor mai neajutorate 160 de milioane de persoane".

În plus, secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a subliniat că trebuie continuat să fie combătute la nivel global principalele cauze care generează sărăcie și crize umanitare, începând cu războaiele. (Rador)