Anul trecut, în luna noiembrie, grătare, manelele și dedicațiile au fost interzise de edilul de pe Bega la evenimentele desfășurate pe domeniul public la Timișoara.

Se interzice interpretarea/difuzarea de manele pe domeniul public al Municipiului Timişoara, în aer liber, precum şi practica anunţării de dedicaţii, indiferent cine şi pentru cine le solicită”, se arată în nota trimisă Societăţii Pieţe SA, Biroului Autorizare Activităţi Comerciale, Biroului Organizare Evenimente şi Poliţiei Locale. Cei care nu respectă dispoziţiile primarului riscă „sancţionarea drastică (…), inclusiv a persoanelor cu funcţii de conducere în structurile implicate”, se putea citi în nota internă pe care Nicolae Robu a trimis-o la acea vreme instituțiilor din subordine.

Miercuri, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a sancţionat cu avertisment Primăria Municipiului Timişoara, pentru intenţia de a interzice difuzarea şi interpretarea de manele în spaţiul public.

Intenţia de a interzice expres difuzarea şi interpretarea de manele pe spaţiul public din Timişoara de către Instituţia Primarului municipiului Timişoara reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancţiunea avertismentului contravenţional. Hotărâre adoptată cu 7/8 voturi”, se arată în decizia CNCD.