Să ne amintim de Steve Irwin

Să ne amintim de Steve Irwin

Animal Planet redifuzează joia seria "Vânătorul de crocodili".

Animal Planet a reprogramat, în fiecare joi de la ora 24.00, "Vânătorul de crocodili", o emisiune realizată de cunoscutul om de televiziune Steve Irwin.

Ne vom reaminti astfel de celebrul "Vânător de crocodili", care a murit tragic la 4 septembrie 2006, în timpul unor filmări la un documentar subacvatic în Portul Douglas, în apele din nord-estul Australiei. La 44 de ani, realizatorul "The Crocodile Hunter" ("Vânătorul de crocodili") a fost ucis de o pisică de mare, un peşte oceanic cu ţepi ascuţiţi, care i-au străpuns pieptul în dreptul inimii. În urma sa au rămas soţia, Terri, şi doi copii care i-au continuat munca.

Un realizator charismatic

Ne puteți urmări și pe Google News

După ce a cucerit publicul fiind cel mai înfocat luptător pentru drepturile animalelor, Steve Irwin, cu ajutorul soţiei sale Terri, s-a implicat în salvarea şerpilor, păienjenilor, scorpionilor dar şi a puilor de cangur aflaţi în pericol, pe care i-a transferat în locuri mai sigure din Australia.

Irwin a militat pentru fauna sălbatică din Australia, fiind inspirat încă de mic de tatăl său, Bob, care a deschis în anii ’70 un parc dedicat reptilelor. Irwin a preluat la înmceputul anilor ’90 această afacere, a denuit-o "Australia Zoo" şi a transformat-o într-o mişcare pentru salvarea animalelor. Sub conducerea lui au luat naştere fundaţia "Wildlife Warriors" şi "International Crocodile Rescue".

În episodul de astăzi, "Călătorie în centrul continentului roşu", Steve şi Terri investighează ţinutul dur din mijlocul Australiei. Ei vor descoperi animale uimitoare care sunt pregătite să supravieţuiescă în mediul ostil.

De la documentar la film de lungmetraj

Realizatorul a filmat aproape 50 de documentare pentru Animal Planet şi 20 de episoade din "Jurnalul Vânătorului de crocodili". Alături de regizorul John Stainton şi scenaristul Holly Goldberg Sloan, el apare în filmul "The Crocodile Hunter: Collision Course" ce a avut ca subiect viaţa lui, după ce colaborase în 2001 cu Eddie Murphy la partea a doua a filmului "Dr Doolittle".

De la dispariţia sa prematură, afacerile familiei nu au mers bine, iar acum s-a ajuns la executarea silită a proprietăţilor. După cum anunţă "Showbizspy", este posibil ca grădina zoologică a familiei, unde este Steven Irwin îngropat, să fie vândută, iar rămăşiţele sale să fie mutate.

<iframe title="YouTube video player" width="560" height="450" src="http://www.youtube.com/embed/aQxcugbmg9M" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>