Evenimentul Zilei > Politica > „Să fim și mai RĂI cu IOHANNIS!” Ce i-a DERANJAT pe unii social-democrați din SCRISOAREA celor trei
„Să fim și mai RĂI cu IOHANNIS!” Ce i-a DERANJAT pe unii social-democrați din SCRISOAREA celor trei

„Să fim și mai RĂI cu IOHANNIS!” Ce i-a DERANJAT pe unii social-democrați din SCRISOAREA celor trei

Un grup din PSD care nu s-a poziționat încă pro sau contra Dragnea s-a declarat deranjat de câteva aspecte cuprinse în scrisoarea celor trei colegi care cer demisia liderului social-democrat.

Este vorba și despre acel pasaj în care se arată că există o îngrijorare în legătură cu adversitatea manifestată de PSD față de președintele Iohannis. „PSD se află într-un război permanent, purtat pe prea multe fronturi, cu o parte importantă a societății românești: Președintele României, partidele politice din opoziție, SRI, SPP, Ministerul Public, DNA, societatea civilă etc”, se arată în scrisoare.

Liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, s-a declarat și el surprins de această abordare. „Din punctul meu de vedere sunt câteva lucruri pe care nu le-am înţeles în această scrisoare, şi anume faptul că ar trebui să ne îngrijoreze adversitatea lui Iohannis şi a grupării #Rezist şi a altor formule de manifestare ale unui sistem ticălos, profund anticonstituţional şi profund abuziv. Acest aspect nu cred că poate să intre în discuţie", a declarat Şerban Nicolae, citat de Agerpres. El a mai spus că, dimpotrivă, PSD ar trebui să fie și mai rău cu Iohannis.

Senatorul spune că va fi foarte atent la CexN la ceea ce spun colegii lui, dar este prudent când apar astfel de demersuri. „Experienţa politică mă face să fiu foarte atent la asemenea demersuri şi, fără a face abstracţie de elemente de context – cine sunt iniţiatorii sau semnatarii, în ce moment de timp apare un asemenea demers – încerc totuşi să mă concentrez în primul rând pe conţinutul demersului. Nu vreau să trag o concluzie, pentru că atunci ar însemna că reuniunea CExN este inutilă şi toţi dăm sentinţe în prealabil în aşa fel încât să îndeplinim doar o simplă formalitate”, a precizat Nicolae.

El a adăugat că este interesat de un lucru important care trebuie să se întâmple și anume evaluarea miniștrilor. „De altfel, eu am şi declanşat într-un fel această procedură de evaluare a miniştrilor. Sunt adeptul în continuare a unei remanieri consistente la nivelul Guvernului, încă de la precedentul CExN al PSD de la Neptun, când am atras atenţia asupra faptului că sunt întârzieri mari, că în general există blocaj între ministere şi mai ales că în bună măsură proiectele pe care noi ni le-am asumat public şi în legătură cu care există mari aşteptări din partea opiniei publice sunt întârziate sau blocate în mod sistematic”, a afirmat senatorul. Șerban Nicolae a mai spus că principala problemă a PSD ține acum ţine de actul guvernamental și nu crede că soluția ar fi îndepărtarea lui Liviu Dragnea, dar vrea să asculte și argumentele celor care solicită asta.

Cei trei semnatari ai scrisorii prin care se cere demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD și din cea de președinte al Camerei Deputaților sunt: Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, vicepremierul Paul Stănescu și vicepreședintele formațiunii, Adrian Țuțuianu. 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.