Să fie asta speranța omenirii în pandemie? Copacul vieții are proprietăți antivirale și e bun pentru 300 de boli
- Daniel Teodoreanu
- 6 noiembrie 2021, 20:32
Moringa oleifera este un copac din familia Moringaceae, originar din subcontinentul Indian și care este ideal pentru 300 de boli, printre care și cele infecțioase. Proprietățile antivirale ale frunzelor copacului care crește rapidă și este rezistent la secetă demonstrează că Moringa oleifera poate fi un aliat al omenirii mai ales în această pandemie. Așa cum se poate remarca mai departe, nu degeaba i se pune „copacul vieții″.
Moringa, minunea oferită de natură
Moringa este întâlnit în Himalaya, India, dar și în Africa. Frunzele sale conțin cei opt aminoacizi esențiali, mute vitamine, minerale și antioxidanți. Sub diferite forme, din copacul vieții sunt extrase tratamente folosite de secole în medicina naturistă.
De-a lungul anilor, au fost numeroase studii care au demonstrat că Moringa oleifera are de 4 ori mai multe proteine decât ouăle și de 3 ori mai mult potasiu decât bananele.
De asemenea, conține de 4 ori mai mult calciu decât laptele și de 4 ori mai multă vitamină A decât au morcovii. Și în ceea ce privește vitamina C, s-a ajuns la concluzia că Moringa are de 7 ori mai multă decât au portocalele.
Așadar, frunzele și florile acestui copac pot îmbunătăți sistemul imunitarm (n.r. - aspect esențial mai ales în pandemie) și pot scădea nivelul zahărului din sânge. Mai mult, ele reduc inflamațiile și colesterolul.
Quercetina e recomandată des în pandemie
Frunzele de Moringa au mulți antioxidanți, betacaroten, quercetină și acid clorogenic, considerat eficient în combaterea obezității. În plus, există studii care arată că acidul clorogenic întârzie absorbția de zahăr și scade glicemia.
Moringa are o activitate antioxidantă împotriva radicalilor liberi, previne stresul oxidative și protejează celulele. Frunzele sale sunt folosite pentru tratarea ulcerelor stomacale, iar despre uleiul de moringa s-a demonstrat că protejează ficatul.
Frunzele și semințele copacului vieții reduc semnificativ absorbția de arsenic. Observația este valabilă mai ales pentru cei care consumă mult orez, despre care se știe că are arsenic.
Moriga este bună și pentru bolile infecțioase
Aproape toate părțile acestui copac-minune sunt utilizate pentru a trata bolile infecțioase, afecțiunile cardiovasculare și digestive, dar și pentru a îmbunătăți funcționarea ficatului. Frunzele de Moringa au proprietăți antitumorale și anticancerigene. Totodată, reglează funcția tiroidei și au proprietăți antivirale (n.r. - care distrug virușii).
Pentru cei care află pentru prima data de Moringa, trebuie spus că tratamentele obținute din acest copac au un gust iute, intens, apropiat de cel al ridichilor. În ceea ce privește administrarea, se recomandă aproximativ o linguriță pe zi.
Cantitatea consumată va crește progresiv, până când corpul se obișnuiește cu Moringa. Cantitatea maximă recomandată: 1,5 lingurițe/zi. Gravidele nu au voie să consume Moringa, din cauză că poate provoca avortul.