Producătorii nu mai folosesc serele ca să cultive legume. Care a devenit cea mai profitabilă afacere din pandemie

Producătorii nu mai folosesc serele ca să cultive legume. Care a devenit cea mai profitabilă afacere din pandemie Sursa foto: agora.md

Pandemia provocată de virusul SARS-Cov-2 pare că a schimbat obiceiurile românilor. Statul acasă a determinat oamenii să își caute activități interesante, așa că mulți s-au apucat de redecorat grădina sau de plantat în ghivece plante ornamentale.

Producătorii de flori au parte de cea mai aglomerată perioadă, deși nu se așteptau la acest lucru. Pandemia a schimbat puțin lucrurile, iar românii sunt din ce în ce mai interesați de aspectul grădinilor lor. În ultima perioadă, producătorii susțin că au primit extrem de multe comenzi pentru arbuști ornamentali și florile în ghiveci. Tocmai din acest motiv și-au schimbat domeniul de activitate, axându-se doar pe plantarea acestora.

Familia Ichim, din comuna buzoiană Poșta Câlnău a oferit declarații legate despre reamenajarea grădinii din jurul casei. Aceștia susțin că au cheltuit peste 15.000 de lei înfrumusețării acesteia. Decizia a venit atunci când, din cauza pandemiei, au fost nevoiți să petreacă mai mult timp acasă. Și-au dorit un confort în locul unde petrec cel mai mult timp în ultima perioadă de timp.

”Ici-colo am plantat crizanteme, cu câte un ornament de varză între ele, pomii, care sunt verzi şi vara, şi iarna. Într- parte a grădinii avem tuia pitică, foarte frumoasă, care are o nuanţă argintie, iar iarna intră într-un contrast foarte frumos cu restul plantelor”, spune Nina Ichim, pentru adevărul.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa foto: adevarul.ro

Un peisagist s-a ocupat ca grădina soților să le ofere acestora confortul dorit

Familia a decis ca de reamenajarea grădinii să se ocupe o persoană specializată, așa că l-au ales pe Marian Diaconu, peisagist. Specialistul susține că întreg proiectul a fost conceput pentru a se armoniza perfect cu casa, astfel oferind o mică grădină botanică proprietarilor.

”Cele mai multe flori sunt crizantemele, plantate în pământ şi în vaze ornamentale. Când ajung la maturitate o să aibă un contrast foarte frumos”, spune Marian Diaconu, peisagist.

În proiectul său, specialistul a inclus și un sistem de irigare pentru plantele ornamentale. Timp de aproximativ o săptămână, peisagistul a lucrat în curtea soților Ichim. Totul a fost conceput pentru a rezistat atât la temperaturile ridicate din vară, cât și la cele scăzute din sezonul rece.

”Am plecat cu plante de sezon dar am inversat procesul spre plantele perene pentru că cererea este foarte mare şi noi ne-am axat pe asta. În ultima perioadă, liniştea mai ales în contextul epidemiologic, lumea preferă să investească în a se simţi în largul lor”, declară Marian Diaconu.

Sursa foto: adevarul.ro

Care este cea mai vândută floare în sezonul rece?

Având în vedere restricțiile impuse de pandemie, din ce în ce mai mulți români îi redecorează casele și curțile. Pentru că petrecem cel mai mult timp acasă, ne dorim ca aici să avem parte de o oază de liniște, o multitudine de culori și un parfum îmbietor. Peisagistul susține că, în această perioadă, solicitările sunt extrem de multe, iar clienții sunt nevoiți să aștepte chiar și câteva luni până le vine rândul.

”O amenajare de genul acesta începe de la zece mii de lei, complet automatizată, până la 40 de mii de lei, în funcţie şi de plantele pe care clientul dorește să le aleagă, mai dezvoltate sau mai micuţe”, spune Marian Diaconu.

Peisagistul deține mai multe sere în comuna Tisău, județul Buzău. Aici oamenii pot vedea o varietate de culori oferite de cea mai vândută floare în acest sezon. Se pare că “Regina Toamnei” este crizantema. Datorită faptului că nu sunt pretențioase la frig, face ca aceste plante să fie cele mai cerute de către clienți.

Marian Diaconu este acu deținătorul unei afaceri extrem de profitabile, însă are și unele frici. Scumpirile din ultima perioadă ale carburanților vor aduce scumpiri și în cazul florilor produse în această iarnă.