Un aliment din bucătăria ta este cel mai bun prieten pentru gradină. Ce legătură are scorțișoara cu plantele

Un aliment din bucătăria ta este cel mai bun prieten pentru gradină. Ce legătură are scorțișoara cu plantele

Mulți oameni folosesc scorțișoara în mâncare și sunt îndrăgostiți de mirosul ei. Aceasta are și alte beneficii, ajută plantele din grădina ta și este un benefic medicament.

Datorită aromei sale puternice și atrăgătoare, acest condiment este un prieten de nădejde al plantelor din grădină dar și din apartament.

Îndepărtează insectele

Insectele fug de scorțișoară. Dacă pui acest condiment în jurul plantelor tale, furnicile o să fie alungate.

Un ajutor pentru creșterea plantelor

Dacă vrei să plantezi butași și până acum foloseai chimicale pentru a stimula hormonii de înrădăcinare a venit momentul să schimbi ingredientul minune. Pudra de scorțișoară pe tijele răsadurilor pe care vrei să le plantezi face minuni și stimulează creșterea acestora.

Semințe sănătoase

Scorțișoara previne infectarea semințelor cu fungi sau bacterii periculoase din sol. Pune în jurul acestora scorțișoară din abundență pentru a avea garanția că nu se infectează. Aceasta vindecă și plantele rupte. În cazul în care ai tăiat prea mult frunzele plantei tale sau ai lezat-o în timp ce îndepărtai buruienile, poți accelera procesul de vindecare cu ajutorul pudrei de scorțișoară.

Mirosul minune

Scorțișoara este cunoscută pentru mirosul ei puternic și persistent. Acest condiment este un parfum natural pentru casa și plantele tale.

Alte beneficii pe care scorțișoara le oferă

Acest condiment te ajută la slăbit. Specialiștii susțin că un vârf de linguriță de scorțișoară adăugat la unul dintre preparatele pe care le consumi zilnic în cadrul dietei accelerează arderea grăsimilor. Un alt motiv pentru care aceasta te ajută să slăbești este că iți taie pofta de mâncare, iar de la o singură linguriță te simți plin.

Nu în ultimul rand, scorțișoara îți dă energie, reduce stresul și calmează durerile de cap, în special migrenele. Eliberează tensiunea de la nivel cerebral, scade inflamația, reduce nivelul de oboseală și poate trata chiar și stresul cronic. Aceasta stimulează funcțiile creierului, îmbunătățește memoria și atenția. Unii doctori au declarat și că scorțișoara ar putea provoca stagnarea degenerării celulelor în caz de scleroza multipla și poate preveni apariția maladiei Alzheimer.

De unde vine scorțișoara

Condimentul minune provine din America de Sud și Asia de Sud-Est și este folosit în bucătărie și medicină de aproape 4000 de ani. Scorțișoara a ajuns în Europa mai greu, iar prețul acesteia este unul usturător. Curtea regală îl folosea zilnic în mâncare.

Ne puteți urmări și pe Google News