Evenimentul Zilei > Social > S-a VOTAT cel mai FRUMOS oraș din ROMÂNIA. VEZI CARE E
S-a VOTAT cel mai FRUMOS oraș din ROMÂNIA. VEZI CARE E

S-a VOTAT cel mai FRUMOS oraș din ROMÂNIA. VEZI CARE E

Într-un sondaj realizat pe o rețea de socializare, Oradea a fost votat cel mai frumos oraș din România, informează voceatransilvaniei.ro. Oradea a primit 13.033 voturi.

Oradea a fost menționat prima dată în analele istoriei încă din anul 1113, când avea denumirea de Cetatea Oradiei. La jumătatea secolului al XIX-lea, s-a realizat unirea într-un singur nucleu a tuturor așezărilor ce au luat naștere în jurul cetății. În 1836, Cetatea Oradiei a trecut prin momente de cumpănă. Un incendiu izbucnit în centrul orașului a mistuit în flăcari cele mai importante clădiri. De asemenea, 414 de case au ars. În 1918, în casa doctorului Aurel Lazăr se redactează Declarația de la Oradea care proclamă dreptul românilor transilvăneni la autodeterminare.

Cei care vizitează Oradea ar trebui să știe care sunt cele mai importante atracții turistice. Vorbim aici Complexul baroc format din Palatul Episcopal, Basilica Romano-Catolica, fostul Palat al Finanțelor, Mănăstirea Capucinilor (1837, construita în stil neoclasic) și Teatrul (1899-1900).

În top, pe locul doi s-a clasat Timișoara cu 8.625 de voturi. Locul trei a fost ocupat de Piatra Neamț cu 7.839, iar Târgu Mureș s-a clasat pe 4 cu 5.789 de voturi. Bucureștiul nu apare în sondaj. La sondaj au participat 57.725 de persoane.