Evenimentul Zilei > Politica > S-a terminat ședința în coaliție. Iohannis a pus piciorul în prag, dar liderii nu au ajuns la o înțelegere
S-a terminat ședința în coaliție. Iohannis a pus piciorul în prag, dar liderii nu au ajuns la o înțelegere

S-a terminat ședința în coaliție. Iohannis a pus piciorul în prag, dar liderii nu au ajuns la o înțelegere

Klaus Iohannis le-a transmis liderilor coaliției că au la dispoziție 48 de ore să pună capăt crizei politice. După o ședință care a durat mai mult de 4 ore, liderii nu par să fi ajuns la o înțelegere.

La finalul ședinței, liderii partidelor au anunțat că urmează o nouă întâlnire marți, de la ora 16:00.

Președintele Klaus Iohannis își dorește încheierea crizei cât mai repede și găsirea unei soluții în cel târziu mâine, au precizat surse politice pentru G4media. ”Liderii celor două partide trebuie să găsească formula optimă de ieșirea din criza politică”, ar fi fost mesajul președintelui.

Dan Barna s-a abținut să ofere mai multe detalii despre modul în care s-a desfășurat întâlnirea sau dacă părțile implicate au reușit, pentru binele românilor, să ajungă la o înțelegere.

„Vom continua mâine la ora 16:00. Am analizat variantele în funcție de care, sper eu, să ajungem la o înțelegere. Au fost analizate toate scenariile”, a declarat liderul USR PLUS.

Kelemen Hunor, în schimb, a fost mult mai direct și a mai transmis un avertisment către liderii PNL și USR PLUS. Liderul UDMR a afirmat că este nevoie ca partidele din coaliție să ajungă la o înțelegere și să privească doar interesele românilor în plină pandemie.

„În ceea ce ne privește, am spus că din punctul nostru de vedere, nu este o alternativă la această coaliție și acest Guvern. Trebuie să găsim acele proceduri în coaliție prin care să evităm aceste momente. Ne-am asumat aceste deziderate pentru țară, suntem oameni maturi și vom susține în continuare această coaliție”