Evenimentul Zilei > Economie > S-a lansat TOP 300 Capital – cei mai bogaţi români. Milionarii care au pierdut cei mai mulţi bani anul trecut
S-a lansat TOP 300 Capital – cei mai bogaţi români. Milionarii care au pierdut cei mai mulţi bani anul trecut

S-a lansat TOP 300 Capital – cei mai bogaţi români. Milionarii care au pierdut cei mai mulţi bani anul trecut

Averile unora dintre cei mai bogaţi România au scăzut cu sute de milioane de euro într-un an. Ion Ţiriac, Dinu Patriciu, Florea Diaconu sau Nelu Iordache se numără printre cei care au pierdut cel mai mult în 2011-2012.

Mai bine de jumătate dintre milionarii prezenţi în ultima ediţie a TOP 300 Capital – cei mai bogaţi români şi-au văzut averile diminuate în ultimul timp. La unii, scăderile sunt de ordinul sutelor de milioane de euro.
Luând în calcul faptul că trei dintre cei cinci foşti miliardari au „sărăcit”, putem spune că marii perdanţi ai acestei ediţii sunt Ion Ţiriac, Dinu Patriciu şi Dan Adamescu, acesta din urmă diminuându-şi averea de la 1,2-1,3 miliarde de euro la 800-850 de milioane de euro. Dependenţa de segmentul auto a afectat puternic piaţa asigurărilor în această perioadă de criză când s-au înregistrat scăderi semnificative ale autovehiculelor vândute, lucru care şi-a pus amprenta pe business- ul familiei Adamescu, deţinătoarea societăţii Astra.

  • TOP 300 CAPITAL. Milionara care face terapie prin artă

Problemele prin care a trecut atât piaţa media, cât şi cea imobiliară în 2011 nu aveau cum să ocolească nici afacerile familiei Voiculescu. În unele cazuri, deşi cifrele de afaceri au crescut, profitul net a fost pe un trend descendent. Astfel, per total, surorile Camelia şi Corina Voiculescu au pierdut peste 200 de milioane de euro, anul acesta averea celor două fiind estimată la 600-650 de milioane de euro. Anul 2011 a fost şi cel în care s-a înregistrat o scădere a cererii de servicii de foraj marin. Rezultatul? Averea lui Gabriel Valentin Comănescu, unul dintre cei mai importanţi afacerişti ai României, a scăzut la 550-600 milioane de euro.

  • S-a lansat TOP 300 Capital. Află cine sunt cei mai bogaţi români! MILIONARII ROMÂNIEI AU SĂRĂCIT cu aproape trei miliarde de euro în 2012

Pierderi şi pentru asfaltangii
Lucrările de asfaltare n-au mai fost anul trecut o afacere atât de profitabilă pentru unii dintre cei mai bogaţi români. Este cazul lui Florea Diaconu, patronul Delta ACM 93, care şi-a înjumătăţit profitul în 2011. La fel şi averea.
Un alt „răsfăţat” al licitaţiilor, Nelu Iordache, acţionar majoritar al companiei Romstrade, nu a mai fost privilegiat în ultimul an. Acest lucru se observă în profitul firmei care, la final de 2011, a fost de 2,6 milioane de euro, faţă de 31 de milioane de euro cu doi ani în urmă, în 2009. Aşa se face că averea lui Nelu Iordache s-a diminuat la 70-75 de milioane de euro.

Mai multe detalii despre milionarii care şi-au diminuat averea citiţi în TOP 300 Capital – cei mai bogaţi români, disponibil de luni, 29 octombrie, la toate chioşchiurile de ziare.
CITIŢI ŞI:

  • TOP 300 CAPITAL: Ei fac jocurile! Clasamentul investitorilor din fotbal
  • Banii se fac în familie. Poveştile fraţilor din Top 300 Capital 2012
  • TOP 300 Capital. Cine este CEL MAI BOGAT ROMÂN în 2012?
  • Top 300 Capital. Ediţia 2012. Miliardarii care au devenit milionari
Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: