Evenimentul Zilei > Social > S-a aflat de ce Covid-19 ucide mai mulţi bărbaţi decât femei
S-a aflat de ce Covid-19 ucide mai mulţi bărbaţi decât femei

S-a aflat de ce Covid-19 ucide mai mulţi bărbaţi decât femei

De ce coronavirus ucide mai mulţi bărbaţi decât femei? Unul din multele mistere care există în jurul acestei pandemii s-ar părea că a fost dezlegat.

Mai exista şi teoria că bărbaţii sunt de obicei fumători şi au tensiunea mai mare, sau că sistemul imunitar feminin reacţionează cu o mai mare putere decât cel masculin.

Explicaţia celor 4 oameni de ştiinţă americani şi indieni, lansează ideea că virusul intră în corpul bărbaţilor şi cu ajutorul testiculelor  este mai protejat de reacţia sistemului imunitar. Şi graţie acestei fortăreţe, Covid-19 reuşeşte să reziste mai mult timp în bărbaţi, ucigând mai mulţi faţă de femei.

Primele reacţii ale experţilor par să accepte teoria ca posibilă. Profesoara Kathryn Sandberg de la Georgetown Univesity, specialistă în diferenţele de reacţii imunitare între bărbaţi şi femei a declarat pentru Washington Post : „consider că efectiv testiculele pot avea un rol” şi a recomandat ca în toate spitalele să se încerce elaborarea de date mai precise fiindcă „doar aşa se vor putea înţelege mecanismele pe care virusul le foloseşte pentru a ataca corpul uman”.

Dacă teoria va fi confirmată de studii ulterioare, s-ar desprinde un alt factor îngrijorător, adică virusul Covid-19 să fie transmis pe cale sexuală: „Va trebui luat în considerare că virusul poate să fie secretat în lichidul seminal”, ameninţă profesoara indiancă Aditi Shastri, potrivit celor relatate de Il Messaggero.

PAGINA ANTERIOARA

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.