Tragedia Titan. Filmul ultimului minut din viața celor cinci pasageri

Tragedia Titan. Filmul ultimului minut din viața celor cinci pasageri Titan Submarin sursa: OpenGate site

Un expert în submarine a dezvăluit că momentele finale ale celor cinci persoane care se aflau la bordul Titan ar fi fost ca într-un film de groază. Detaliile inginerului spaniol despre acest incident sunt realmente înfiorătoare.

Hamish Harding, Shahzada Dawood și fiul său Suleman, plus exploratorul francez Paul-Henri Nargeole, Stockton Rush, CEO-ul Ocean Gate, erau în Titan cu scopul de a vizita epava Titanicului când submarinul a suferit o „implozie catastrofală”.

Inginerul spaniol și expert în submarine, José Luis Martín, consideră că cei cinci pasageri de la bordul Titanului s-ar fi repezit unul peste altul după ce au simțit „groază, frică și anxietate”.

José Luis Martín a mai spus că submarinul Titan a coborât pe fundul mării „ca o săgeată pe verticală”, posibil din cauza unei pierderi de stabilitate ca urmare a unei defecțiuni electrice.

Ne puteți urmări și pe Google News

Martin crede că submersibilul a început să cadă „ca o săgeată” și „nu a avut niciun control”

Victimele din submersibilul Titan au știut de moartea lor iminentă cu doar un minut înainte de implozie. Aceasta este opinia expertului spaniol în submarine José Luis Martín, care a spus că submarinul Titan a coborât pe fundul mării „ca o săgeată pe verticală”, posibil din cauza unei pierderi de stabilitate ca urmare a unei defecțiuni electrice.

Martín a dezvăluit că a crezut că nava ar fi coborât brusc la aproximativ 1700 de metri adâncime „ca și cum ar fi fost o piatră și fără niciun control”. Implozia ar fi avut loc la 2600 de metri adâncime ca urmare a faptului că presiunea s-a schimbat foarte brusc, din cauza coborârii prea rapide.

José Luis Martín: În acest moment pasagerii s-au repezit unul peste altul ca într-un „film de groază”

Expertul a adăugat că pasagerii ar fi fost îngrămădiți unul peste altul în întuneric total pe măsură ce s-a produs căderea liberă, care ar fi durat între 48 și 71 de secunde.

„În acel moment, a avut loc o defecțiune electrică. A rămas fără motor și fără propulsie. Atunci a pierdut comunicarea cu nava-mamă. Titan și-a schimbat poziția și a căzut ca o săgeată pe verticală, pentru că pasagerii care în total aveau 400 de kilograme și care are se aflau în hublou au compromis submarinul. Toți s-au repezit și s-au înghesuit unul peste altul. Imaginați-vă groaza, frica și agonia. Trebuie să fi fost ca un film de groază," a mai spus acesta.

Titan a pierdut orice comunicare cu nava sa de sprijin duminică, 18 iunie, la 400 de mile în largul coastei Newfoundland din Canada, în timpul unei călătorii la epava Titanicului – care se află la o adâncime de 3800 de metri.

„Este greu să-ți faci o idee despre ceea ce au trăit în acele momente. După acele 48 de secunde, sau un minut, a avut loc implozia urmată de moartea instantanee”, a concluzionat inginerul, potrivit mirror.co.uk.