Rușii vor pierde accesul la aplicația de întâlniri amoroase. Compania Tinder din SUA părăsește Rusia

Rușii vor pierde accesul la aplicația de întâlniri amoroase. Compania Tinder din SUA părăsește Rusia Sursa foto. dreamstime.com

Rușii vor pierde accesul la aplicația de întâlniri din SUA, Tinder, la sfârșitul lunii iunie, a informat marți Reuters. Match Group, căruia îi aparține Tinder, a indicat că motivul deciziei a fost nevoia de a proteja drepturile omului. 

Tinder și Hinge vor părăsi piața din Rusia după mai bine de un an de la izbucnirea războiului din Ucraina. Match Group, proprietarul celor două aplicații, a declarat că mărcile sale iau măsuri pentru a „restricționa accesul” la servicii și se vor retrage complet de pe piața rusă până la 30 iunie.

„Suntem hotărâți să apărăm drepturile omului”, a scris Match Group în raportul său anual. „Prin urmare, mărcile noastre s-au limitat, iar din 30 iunie vor elimina complet accesul la aplicațiile de pe piața rusă”, a adăugat acesta.

Compania Match Group deține multe aplicații de întâlniri

Compania Match Group deține multe aplicații de întâlniri și, pe lângă Tinder, deține și de exemplu Balama și PlentyOfFish. Match Group, ale cărui mărci includ și alte site-uri de întâlniri, precum Plenty of Fish, a făcut puține declarații publice cu privire la operațiunile sale din Rusia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Jeff Perkins, directorul Friends Fiduciary, unul dintre principalii acționari ai Match Group, a subliniat că companiile al căror succes depinde de reputația și încrederea clienților au un motiv suplimentar să părăsească Rusia.

Acționarul Match, Friends Fiduciary Corp, a spus, de asemenea, că prezența continuă a companiei în Rusia „nu arată bine”.

„Nu este o imagine bună pentru un brand de încredere să continue operațiunile într-o națiune în care șeful statului a fost pus sub acuzare de Curtea Penală Internațională”, a declarat directorul executiv Jeff Perkins.

Mandatul de arestare al lui Putin a ajutat la luarea deciziei

Compania, care are peste 2.700 de angajați în întreaga lume, a semnalat totuși un impact negativ asupra afacerilor sale europene. „A rămâne într-o țară al cărei lider este urmărit penal de Curtea Penală Internațională nu ne-ar pune într-o lumină foarte favorabilă ”, a spus Perkins.

Alte firme de tehnologie, precum Netflix și Apple, au întrerupt operațiunile în Rusia în 2022.

Aşa cum se ştie deja, Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin pentru presupuse crime de război în Ucraina, iar acest lucru a ajutat la decizia companiei să plece din Rusia, scrie businessinsider.com.