Evenimentul Zilei > International > Rușii fac greșeli de tactică majore în încercarea de a cuceri orașele din Ucraina. Analiză a Institutului pentru Studiul Războiului
Rușii fac greșeli de tactică majore în încercarea de a cuceri orașele din Ucraina. Analiză a Institutului pentru Studiul Războiului

Rușii fac greșeli de tactică majore în încercarea de a cuceri orașele din Ucraina. Analiză a Institutului pentru Studiul Războiului

Armata rusă nu reușește să pătrundă în orașele Ucrainei rapid, cum și-ar fi dorit Kremlinul. Totul din cauza unor greșeli care arată trupele nu sunt prea bine pregătite din punct de vedere tactic. Institutul pentru Studiul Războiului a făcut o analiză recentă în care a explicat care este stadiul conflictului din Ucraina.

Armata rusă a avut rezultate mult sub așteptările Kremlinului în încercarea de a cuceri orașele din Ucraina, transmite Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), în ultima analiză despre stadiul conflictului.

Astfel armata rusă nu a reușit să încercuiască orașulul Severodonețk, iar astfel asaltul a fost mult încetinit. În schimb armata ucraineană continuă să reziste în estul țării și a reușit să respingă multe dintre atacurile Rusiei.

Pozițiile și tacticile armatei ruse

Din ultima analiză a Institutului pentru Studiul Războiului, se desprind câteva cocluzii clare care arată greșeli majore de tactică ale armatei ruse, potrivit Hotnews.

Armata rusă a lansat atacuri directe asupra zonelor construite din Severodonețk, dar fără a încercui în prealabil orașului din Ucraina. Luptele vor continua pentru capturarea lui.

Trupele ruse din Lyman atacă atât la sud-vest pentru a sprijini forțele blocate din Izyum, cât și la sud-est pentru a avansa spre Siversk. Luptele vor mai dura câteva zile pentru a atinge unul dintre cele două obiective.

Militari ruși dislocați în zona Popasna vor să avanseze spre nord pentru a sprijini încercuirea Severodonețk, în loc să avanseze spre vest, spre Bakhmut.

Pozițiile situate la nord-est de orașul Harkov rămân în mare parte statice, fără atacuri majore din partea forțelor ruse sau ucrainene.

Armata rusă continuă să-și întărească pozițiile defensive de-a lungul axei de sud și să avanseze în eforturile de integrare a regiunii Herson în structurile economice și politice ruse.

Rusia avansează în Donbas

Armata rusă este însă aproape de o victorie în Donbas. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a recunoscut, în discursul său de vineri noaptea, că armata sa pierde teren această zonă și că situația este foarte dificilă în acest moment.

Zelenski a mai anunțat că Rusia și-a intensificat atacurile și a sporit numărul militarilor mobilizați în zonă, pregătind se pare ofensiva finală.

„De aceea trebuie să ne creștem apărarea, să ne creștem rezistența, iar Donbasul va fi din nou al Ucrainei. Chiar dacă Rusia va aduce toată suferința și ruina în Donbas, vom reconstrui fiecare oraș, fiecare comunitate. Nu există o alternativă reală“, a declara Volodimir Zelenski.