Ruşii dau zor cu vaccinul! 40.000 de moscoviţi sunt aşteptaţi să-l încerce!. Pe riscul lor

Ruşii dau zor cu vaccinul! 40.000 de moscoviţi sunt aşteptaţi să-l încerce!. Pe riscul lor

Rusia anunţă că este gata să testeze vaccinul. Startul s-a dat deja: 40.000 de mii de voluntari sunt aşteptaţi să primească vaccinul.

Deşi nu există nicio certitudine cu privire la momentul în care va fi aprobat un vaccin eficient împotriva coronavirusului, Rusia forţează testarea vaccinului Sputnik V.

Autorităţile de la Moscova au anunţat miercuri că au început testarea vaccinului rus împotriva COVID-19 pe 40.000 de locuitori ai capitalei - etapă finală de testare a acestui vaccin anunţată în august.

Primii participanţi au fost vaccinaţi astăzi (miercuri) în centrele medicale din capitală, a declarat într-un comunicat viceprimarul Moscovei, Anastasia Rakova, salutând o zi importantă nu numai pentru oraş, ci şi pentru întreaga ţară.

În total, 40.000 de moscoviţi sunt invitaţi să participe la acest studiu, orice locuitor de naţionalitate rusă care are asigurare de sănătate putând fi voluntar.

Rușii testeză vaccinul anti-Covid pe locuitorii Moscovei

Rusia a anunţat la începutul lunii august că a dezvoltat primul vaccin împotriva COVID-19, dezvoltat de centrul de cercetare Nikolai-Gamaleia, preşedintele rus Vlaidmir Putin precizând cu această ocazie că una dintre fiicele sale a fost şi ea vaccinată.

Denumit Sputnik V, cu referire la primul satelit artificial din istorie, vaccinul rus a fost privit însă cu scepticism în întreaga lume, mai ales din cauza absenţei fazei finale de testare la momentul anunţării sale.

Potrivit site-ului oficial dedicat vaccinului, faza 3 a studiilor clinice care a implicat peste 2.000 de persoane din mai multe ţări a început pe 12 august, a doua zi după anunţul înregistrării Sputnik V.

Peste 20 de ţări au solicitat achiziţionarea unui miliard de doze de vaccin, potrivit Fondului suveran rus implicat în finanţarea sa.

Moscoviții sunt îndemnați să ia parte la o nouă fază de testare a vaccinului coronavirus din Rusia. Dar experții medicali internaționali și-au exprimat neliniștea, considerând că aprobarea rapidă a Rusiei și eșecul de a împărtăși datele care susțin afirmațiile privind eficacitatea vaccinului reprezintă o încălcare majoră a protocolului științific.

La acea vreme, oficialii ruși au declarat că vaccinarea în masă ar putea începe încă din octombrie. Însă cererea Moscovei de a participa voluntari la proces pare să pună la îndoială acest calendar.

Oamenii de știință de la Organizația Mondială a Sănătății au declarat săptămâna trecută că, deși au început discuțiile cu Rusia despre vaccinul său, nu au primit încă date detaliate despre acesta, notează euronews.