Străinii care călătoresc în Rusia nu vor avea voie să îl critice pe Putin

Străinii care călătoresc în Rusia nu vor avea voie să îl critice pe Putin Catedrala Sfântului Vasice cel Mare, Moscova. Sursa Foto: Dreamstime

Străinii călători, odată ce vor păși pe teritoriul Rusiei, vor fi obligați să semneze un „acord de loialitate” prin care le va fi interzis să discrediteze regimul de la Kremlin, istoria Rusiei și să promoveze drepturile comunității LGBTQIA+.

Călătorii străini care intră în Rusia vor fi obligați să semneze un „acord de loialitate” la sosire.

Ei se vor angaja să nu critice invazia rusească a Ucrainei, istoria Rusiei și a Uniunii Sovietice, regimul condus de Vladimir Putin, precum și valorile familiei tradiționale.

Rusia duce o represiune fără precedent împotriva disidenței înainte de desfășurarea alegerilor prezidențiale idn 2024. Vladimir Putin va fi reales pentru al cincilea mandat care va dura până în 2030.

Ne puteți urmări și pe Google News

Călătorii străini în Rusia, obligați să respecte noile reguli

Potrivit noilor reguli ale Ministerului de Interne, străinii nu vor putea critia crimele de război comise de armata rusă în Ucraina, nici nu vor putea favoriza sau milita pentru drepturile comunității LGBTQ. De asemenea, trebuie să se abțină de la „denaturarea istoriei și rolului Uniunii Sovietice în Al Doilea Război Mondial”, scrie The Telegraph.

Nu există detalii privind sancționarea pentru încălcarea acestor noi reguli. Mulți occidentali au părăsit Rusia după ce Kremlinul a invadat Ucraina în februarie 2022. Mii de cetățeni ruși au fost arestați, iar cei de sex masculin au fost trimiși pe front.

Din septembrie 2023, elevii ruși au un nou manual de istorie, special gândit pentru a corespunde politicilor naționaliste ale lui Vladimir Putin.  Manualul rescrie o bună parte din istoria lumii din 1945 și până în prezent.

Matrioșka cu Lenin, Stalin și Putin

Matrioșka cu Lenin, Stalin și Putin. Sursa Foto: Dreamstime

Putin crește bugetul militar

Bugetul semnat de Putin prevede cheltuieli echivalente de 415 miliarde de dolari, cu un deficit estimat la 9,5 miliarde de dolari.

Președintele Vyacheslav Volodin,președintele camerei inferioare a parlamentului, spune că bugetul e destinat finanțării armatei. De asemenea, este menit să diminueze impactul sancțiunilor internaționale asupra Rusiei.

Șomajul scăzut, salariile crescute și cheltuielile sociale sporite ajută Kremlinul să elimine impactul pivotării economiei către război. Analiștii susțin însă că ar putea provoca o problemă pe termen lung. O parte din bugetul Rusiei este secretă, fiindcă Kremlinul vrea să-și țină ascunse planurile militare pentru Ucraina. Potrivit unor jurnaliști independenți, ar fi vorba de aprximativ 39% din cheltuieli federale ce vor fi direcționate către apărare și aplicarea legii.