Rusia nu se clintește din Peninsula Crimeea, indiferent de costuri. Anunțul ferm vine de la Kremlin

Rusia nu se clintește din Peninsula Crimeea, indiferent de costuri. Anunțul ferm vine de la Kremlin

Sunt tensiuni din ce în ce mai mari în jurul Peninsulei Crimeea, între Rusia pe de o parte, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii pe de alta.

Rusia rămâne pe poziții în conflictul ce are în centru Peninsula Crimeea. Oficialii de la Kremlin au acuzat, vineri, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii (SUA) că încearcă să incite la conflicte în Marea Neagră și a declarat că își va apăra granițele folosind toate mijloacele posibile, inclusiv forța militară.

Marea Britanie și Statele Unite ale Americii sunt acuzate de partea rusă pentru că mențin conflicte în regiune și nu recunosc alipirea Peninsulei Crimeea

Vice-ministrul de externe Sergei Ryabkov face declarații la o zi după ce Moscova a avertizat Marea Britanie că va bombarda navele britanice din Marea Neagră, dacă „acțiunile provocatoare”, ale marinei britanice, se repeta în largul coastei Crimeei, anexate ilegal de Rusia.

Agenția de știri rusă RIA l-a citat pe Ryabkov spunând că Washingtonul și Londra creează conflicte în regiune, prin refuzul de a accepta Crimeea ca parte a Rusiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rusia este de părere că peninsula face parte din teritoriul ei. Și asta după ce a anexat Crimeea în anul 2014, deși teritoriul era recunoscut la nivel internațional ca parte a Ucrainei. „Washingtonul și Londra neagă realitatea ... încearcă să provoace conflicte”, a spus el. „Acestea sunt apele teritoriale rusești, aceasta este granița noastră. Pot confirma că o vom apăra cu toate mijloacele posibile, inclusiv militare.”

Tensiuni uriașe înregistrate în această săptămână între ruși și britanici

Rusia a declarat miercuri că a tras cu focuri de avertizare și a aruncat bombe pe calea unei nave de război britanice pentru a alunga-o din largul coastei Crimeei. Marea Britanie a respins relatarea Rusiei despre incident.

Aceștia au confirmat că un distrugător britanic, HMS Defender, a navigat prin ceea ce au descris drept ape aparținând Ucrainei.

„Crimeea este inima Ucrainei. Însorită, blândă, strălucitoare. Cu şapte ani în urmă ne-au scos inima”, declara, în luna martie a acestui an, Volodimir Zelenski, președintele din Ucraina.