Evenimentul Zilei > EVZ Special > Rusia agită spiritele la granița cu România. Au simulat bombardarea unor nave în Marea Neagră
Rusia agită spiritele la granița cu România. Au simulat bombardarea unor nave în Marea Neagră

Rusia agită spiritele la granița cu România. Au simulat bombardarea unor nave în Marea Neagră

Sâmbătă, avioane militare ruse au simulat bombardarea unor nave inamice în Marea Neagră. Manevra a fost făcută în contextul exercițiilor NATO în regiune.

Avioane militare ruse au simulat sâmbătă bombardarea unor nave inamice în Marea Neagră, în timpul unor exerciţii desfăşurate pe fondul fricţiunilor dintre Moscova şi Occident în legătură cu manevrele NATO în regiune şi după un recent incident cu o navă militară britanică, transmite Reuters.

Flota rusă din Marea Neagră a declarat că la exerciţii au luat parte avioane militare ale sale şi unele din Districtul Militar Sud al armatei ruse.

În aceste exerciţii au fost implicate avioane multirol Su-30SM, bombardiere Su-24M şi avioane de vânătoare Su-27.

Aplicaţiile militare ale forţelor ruse au loc în contextul în care ţări NATO şi Ucraina participă la exerciţiile ”Sea Breeze 2021” în Marea Neagră.

La exerciţiile ‘Sea Breeze 2021’ iau parte 5,000 de militari din NATO și tările aliate

La exerciţiile ‘Sea Breeze 2021’, care durează două săptămâni, iau parte aproximativ 5.000 de militari din NATO şi din ţări aliate, aproximativ 30 de nave şi 40 de avioane şi elicoptere. De asemenea, participă distrugătorul american USS Ross şi trupe de infanterie marină americane.

Exerciţiul Sea Breeze, cu implicarea Ucrainei şi SUA, intervine pe fondul creşterii tensiunilor între NATO şi Moscova, după ce Rusia a declarat săptămâna trecută că a tras focuri de avertisment şi a lansat bombe de-a lungul rutei unei nave de război britanice pentru a o îndepărta din apele sale teritoriale din apropiere de Crimeea.

Joi, nave de război ale marinei ruse au efectuat un exerciţiu de antrenament cu muniţie reală în Marea Neagră, a anunţat joi Flota rusă din Marea Neagră.

Londra a declarat că nu recunoaşte versiunea Moscovei cu privire la incidentul de lângă Crimeea, a cărei anexare de către Rusia în 2014 nu o recunoaşte.

Moscova ceruse anularea exerciţiului Sea Breeze înainte de începerea acestuia, iar Ministerul rus al Apărării a declarat că va reacţiona pentru a proteja securitatea naţională, dacă va fi necesar.