Evenimentul ZileiInternationalArestări masive în Rusia, înaintea protestelor anti-Putin organizate de Navalnîi

Arestări masive în Rusia, înaintea protestelor anti-Putin organizate de Navalnîi

Arestări masive în Rusia, înaintea protestelor anti-Putin organizate de Navalnîi
Echipa lui Alexei Navalnîi le-a cerut susținătorilor acestuia „să iasă în stradă”, sâmbătă, în 65 de orașe rusești pentru a cere eliberarea lui.

Rusia a reţinut mai mulți colaboratori ai lui Navalnîi. Măsura a fost luată în ajunul acţiunii din 23 ianuarie pentru susținerea opozantului.

Mai mulţi jurnalişti şi activişti au fost vizitaţi de către poliţişti. În urma unor asemenea vizite au fost arestaţi secretarul de presă al lui Navalnîi, Kira Iarmîş, şi activistul Gheorghii Alburov.

Alţi susţinători ai opozantului rus au fost avertizaţi că vor fi inculpaţi în urma apelurilor făcute online pentru participarea la „proteste neautorizate” pentru a cere eliberarea lui.

Colaboratori ai lui Navalnîi, amenințați de poliție

Potrivit presei ruse, aliaţii lui Navalnîi au spus că poliţia a mers acasă la activişti, inclusiv la purtătoarea sa de cuvânt, Kira Iarmiş. Aceștia au fost avertizați înaintea protestelor planificate.

„Poliţia a forţat deschiderea uşii afirmând: Ieşiţi, veţi ieşi oricum sâmbătă şi vă vom reţine”, a scris Iarmiş pe Twitter, scrie publika.md.

Vladlen Los, avocat belarus al grupului lui Alexei Navalnîi, a spus că a fost reţinut şi că i s-a spus să plece din ţară până luni. I s-a dat interzis să revină până în noiembrie 2023.

Poliţia a mai reţinut și pe o aliată a lui Navalnîi, Liubov Sobol (foto) , a spus aceasta. Motivul reţinerii lui Liubov Sobol ei este neclar.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: