Evenimentul Zilei > International > Putin e foc și pară.  Val de rețineri în întreaga Rusie
Putin e foc și pară.  Val de rețineri în întreaga Rusie

Putin e foc și pară.  Val de rețineri în întreaga Rusie

Dezvălurile făcute despre fabulosul palat pe care l-ar avea pe malul Mării negre par să-l fi supărat serios pe Țar.

Putin e foc și pară. Autoritățile din Federația Rusă au ansat un val de rețineri la nivel national pentru a  încerc sî bșocheze protestele care se anunță pentru ziua de sâmbătă.  Evident, primii de vizați au fost alianții opozantului rusAalexei Navalnîi, cei care au dat publiciotății ancheta despre palatal lui Putin

Putin e foc și pară

Activista Lyubov Sobol  a devenit cunoscută la protestele de la Moscova din vara anului de 2019. De atunci a tot avut de pătimit. Acum a fost reținută pentru incitarea la proteste în sprijinul lui Navalnîi, relatează canalul independent de știri Dozhd.


Alain Delon e devastat! A murit cea mai importantă femeie din viața lui


Poliția a reținut-o pe Sobol chiar din mașina avocatului ei. Activista  a fost dusă la secția de poliție Donskoy din Moscova, unde urmează să-i data o sancțiune  administrative pentru instigare la un miting neautorizat.

Avocatul ei susține că acțiunea autorităților este „ilegală”. „Cum poate o persoană să fie reținută pentru o acțiune care nu a avut loc încî? În opinia mea, acest lucru este ilegal ”, a declarat avocatul lui Sobol, Vladimir Voronin, pentru Dozhd.

Colaboratorii lui Navalnîi au fost „umflați”

Dar Lyubov Sobol nu este singura colaboratoare a lui Navalnîi care a ajuns după gratii. Secretarul de presă al opozantului rus, Kira Yarmysh, a fost, de asemenea, reținută. De asemenea Georgy Alburov, cercetător șef la Fundația Anticorupție a lui Navalny. Poliția a ridicat-o pe Kira Yarmysh din apartamentul ei din Moscova. Alburov a fost reținut în gara Leningradsky din Moscova și dus la o secție de poliție din din Moscova, după cum a anunțat el însuși într-un tweet.


Istoria secretă. Au românii vocația trădării? Ce spun germanii


Cei trei – toți aliați cheie ai Navalny – se numără printre cei care le-au solicitat rușiloe să participe sâmbătă la manifestațiile neautorizate pentru a protesta față de încarcearea Navalnîi imediat  după întoarcerea sa din Germania.

Putin e foc și pară din cauza anchetei despre palat

Mai supărător pentru Putin este că protestele vizează și corupția din Rusia. În primul rând, cercul său de apropiați. Putin pare să se teamă că rușii s-ar putea întoarce împotriva lui ca urmare a anchetei în care Navalnîi a făcut acuzații legate de palatul de 1,3 miliarde  pe care liderul de la Kremin l-ar avea  pe litoralul Mării Negre. Temerile nu sunt neîntemeiate, pentru că filmulețul realizat de echipa lui Navalnți a devenit viral, fiind urmărit de un număr uriaș de oameni din întreaga lume, scrie The Moscow Times.

Fabulosul palat al lui Putin. Navalnîi îi dă lovitura Țarului