Evenimentul Zilei > Economie > Vouchere de până la 5.ooo de euro. Care sunt categoriile de persoane ce vor beneficia de aceşti bani
Vouchere de până la 5.ooo de euro. Care sunt categoriile de persoane ce vor beneficia de aceşti bani

Vouchere de până la 5.ooo de euro. Care sunt categoriile de persoane ce vor beneficia de aceşti bani

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene a anunţat, luni, că, în cadrul unui program finanţat din fonduri europene în valoare totală de 23,5 milioane de euro se vor acorda vouchere de până la 5.000 de euro pentru aproximativ 7.000 de persoane cu dizabilităţi.

Banii vor putea fi folosiţi pentru achiziţionarea de echipamente asistive, potrivit agerpres.ro

 

„Minimum 7.000 de persoane cu dizabilităţi vor primi vouchere cu o valoare de până la 5.000 de euro fiecare pentru a-şi putea achiziţiona echipamente asistive, precum cititor pentru nevăzători, fotoliu rulant activ, proteză audio, elevator, produse asistive pentru desen şi scriere, produse manipulatoare robotizate", a declarat Rovana Plumb la Palatul Victoria, unde a lansat alături de ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, două apeluri de proiecte sociale finanţate din fonduri europene.

De asemenea, Plumb a mai spus că angajatorii vor primi suma de 2.250 de lei pe lună pentru amenajarea locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi.
„Pentru amenajarea locului de muncă special pentru angajarea persoanelor cu dizabilităţi, subvenţionăm angajatorii cu 2.250 de lei pe lună", a completat Plumb.

În acest context, ministrul Muncii Marius Budăi a afirmat că programul se va derula prin Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă

„Trebuie să le arătăm şi o să le arătăm – şi pe parcurs o să vedem rezultatele – că ele sunt necesare şi utile societăţii, dar trebuie să arătăm şi societăţii că aceste persoane ne sunt utile. În completarea acestor măsuri o să venim în paralel nu numai cu măsuri de angajare şi de amenajare a locului de muncă, ci şi cu măsuri de subvenţionare pentru angajatori, pentru cei care angajează persoanele cu dizabilităţi, tot prin Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă. Sunt măsuri care vin în continuarea şi implementarea programului de guvernare lansat de PSD în decembrie 2016. Recent a intrat în aplicare ordinul ministrului Muncii, cel care se referă la persoanele cu amputaţii, iar în perioada următoare lucrăm la prelungirea acestui ordin şi pentru copiii cu dizabilităţi, cu amputaţii. Menţionez că aici o să mai dureze un pic, deoarece este necesară la Legea 448, nu se poate prin ordin de ministru", a explicat Budăi.