Evenimentul Zilei > Politica > Rovana Plumb: Voi candida la funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD
Rovana Plumb: Voi candida la funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD

Rovana Plumb: Voi candida la funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD, ministrul Rovana Plumb, şi-a anunţat sâmbătă candidatura la funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al Partidului Social Democrat. Anunţul a fost făcut la evenimentul organizat de OFPSD în cadrul căruia a fost lansat spre dezbatere publică "Pactul pentru demnitatea femeii", în prezenţa preşedintelui PSD, premierul Victor Ponta.

"Voi candida la această funcţie, voi candida pentru preşedinţia Consiliului Naţional al PSD. (…) Cred că avem nevoie ca împreună, şi-mi asum această candidatură, să putem să facem din Consiliul Naţional acea structură care să poată să fie legătura între partid, parlamentarii noştri şi membrii Guvernului. Vreau să candidez la această funcţie pentru că vreau să fiu o voce puternică a dumneavoastră, a tuturor în PSD, pe scena publică. (…) Da, vreau să fac echipă cu Victor Ponta, da, vreau să fac echipă cu Liviu Dragnea, pentru un proiect nou de succes al PSD. Vreau să fac echipă cu fiecare dintre dumneavoastră şi cu cele care sunt acasă pe care le respect, preţuiesc şi le iubesc pentru că vreau ca România să aibă un proiect de succes, o guvernare bună pentru toţi românii", a afirmat Plumb.

Rovana Plumb a fost propusă pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD de către liderul europarlamentarilor social-democraţi Viorica Dăncilă.

"Suntem aici în sală 1.500 de colege. În partid suntem 200.000 şi în ţară şi peste tot în lume aproape 10 milioane de românce. Sunt sigură că avem puterea să acţionăm acum şi să schimbăm acum condiţia şi statutul femeii în bine. (…) Sunt mamă, soţie, bunică şi nu pot trece cu vederea greutăţile pe care, încă, multe femei din România le întâmpină. De aceea, am venit astăzi în faţa dumneavoastră cerându-vă sprijinul pentru a putea acţiona acum şi de a pune în aplicare 'Pactul pentru demnitatea femeii'. El, prin politicile şi principiile pe care le conţine, se poate pune în aplicare doar prin angajamentul politic al tuturor formaţiunilor politice din România, cu sprijinul întregii societăţi civile", a declarat Rovana Plumb.

La eveniment participă preşedinţii organizaţiilor de femei ale UNPR, Florina Anghel, şi PC, Luciana Bivolaru, precum şi preşedintele PP-DD, Simona Man, şi reprezentate ale federaţiilor sindicale şi ONG-urilor, notează Agerpres.